Φουρνιστό καλαμπόκι με λιωμένη μοτσαρέλα 

Ένας τέλειος μπιρομεζές, που ετοιμάζεται πανεύκολα μέσα σε 15’. Γλυκό καλαμπόκι, μαγιονέζα και λιωμένα τυριά στον φούρνο. Από την Κορέα με αγάπη.
Ένας τέλειος μπιρομεζές, που ετοιμάζεται πανεύκολα μέσα σε 15’. Γλυκό καλαμπόκι, μαγιονέζα και λιωμένα τυριά στον φούρνο. Από την Κορέα με αγάπη.

Το έχω πει πολλές φορές, και θα συνεχίσω να το λέω: λατρεύω την Κορεάτικη κουζίνα. Είναι απόλυτα fusion, είναι όσο γουρουνιάρικη πρέπει, και με έναν μαγικό τρόπο όλα τα πιάτα της είναι τέλειοι μεζέδες για μπίρα. Αυτό λοιπόν το πιάτο, βγήκε από τα κορεάτικα bbq, για να μπει στις δικές σου μαζώξεις. Μην ακούς κορεάτικο και μου τρομάζεις. Δεν έχει κανένα περίεργο συστατικό. Μάλιστα, είναι η απόδειξη ότι με λίγα και απλά, κάνεις θαύματα. 

Καλαμπόκι, με τη φυσική του γλύκα. Πιπεριά για λίγο κραντς. Βούτυρο γιατί καλαμπόκι + βουτυράκι = L.F.E. Μαγιονέζα, άλλος έρωτας με το καλαμπόκι. Και πολύ μα πάρα πολύ μοτσαρέλα από πάνω, η οποία μπαίνει στον φούρνο μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει αυτό το τέλειο χρυσοκαψάλισμα που μόνο το ψήσιμο στον φούρνο μπορεί να δώσει.  Κι αν δεν είναι η εποχή του καλαμποκιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κονσέρβα που έχεις στραγγίξει καλά, ή κατεψυγμένο αφού το έχεις ξεπαγώσει. 

Πάρε nachos ή απλά τα πιρούνια σου, άνοιξε μια παγωμένη μπίρα, και μέσα σε 15’ έχεις το τέλειο συνοδευτικό για το επόμενό σου gathering. Ή και για την πάρτη σου και μόνο. 

5 απο 1 ψηφο

Φουρνιστό καλαμπόκι με λιωμένη μοτσαρέλα 

Ένας τέλειος μπιρομεζές, που ετοιμάζεται πανεύκολα μέσα σε 15'. Γλυκό καλαμπόκι, μαγιονέζα και λιωμένα τυριά στον φούρνο. Από την Κορέα με αγάπη. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 4 ως ορεκτικό
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 2 καλαμπόκια ή μία κονσέρβα 400γρ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ της κούπας μαγιονέζα
  • ¾ της κούπας τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 °C στο γκριλ.
  • Βάλε ένα τηγάνι ή άλλο σκεύος που να μπαίνει και στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά.
  • Κόψε τα σποράκια του καλαμποκιού με ένα μαχαίρι. Αν χρησιμοποιείς κονσέρβα, στράγγιξε την καλά. Κόψε την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια.
    1 κόκκινη πιπεριά, 2 καλαμπόκια
  • Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι, και ρίξε μέσα το καλαμπόκι και την πιπεριά. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθεί, 2 με 3 λεπτά.
    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, αλάτι, πιπέρι
  • Βγάλε το τηγάνι από την φωτιά. Ρίξε μέσα τη μαγιονέζα και ανακάτεψε καλά.
    ¼ της κούπας μαγιονέζα
  • Άπλωσε το καλαμπόκι στο τηγάνι ώστε να γίνει ένα στρώμα. Πασπάλισε με αρκετό τυρί ώστε να καλύψεις όλο το καλαμπόκι.
    * Αν δεν έχεις τηγάνι που να μπαίνει και στον φούρνο, μπορείς να μεταφέρεις το καλαμπόκι σου σε ένα ταψάκι, και να βάλεις αυτό στον φούρνο. Αν και θα μπορούσες να βάλεις το ταψάκι σου στο μάτι από την αρχή.
    ¾ της κούπας τριμμένη μοτσαρέλα
  • Βάλε το στον φούρνο και ψήσε το μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί και να αποκτήσει ωραία καψαλίσματα. Ανάλογα με τον φούρνο, μπορεί να πάρει 3-4 λεπτά ή και παραπάνω.
  • Και σέρβιρε: βγάλε το καλαμπόκι από τον φούρνο, πασπάλισε με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνοιξε μια παγωμένη μπίρα, και τσάκισέ το όσο είναι ακόμα καυτό.
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Σημειώσεις

 
  • Στην κορεάτικη εκδοχή, βάζουν μέσα και 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Εγώ την παρέλειψα γιατί το φρέσκο καλαμπόκι είναι ήδη αρκετά γλυκό. Αλλά αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγη ζάχαρη.
  • Για πιο πικάντικη γεύση, μπορείς μαζί με την μαγιονέζα να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού gochujang, την κορεάτικη πικάντικη πάστα από φασόλια, αντίστοιχη του miso, ή να πασπαλίσεις με μπούκοβο.
Γεύμα: Ορεκτικό
Κουζίνα: Ασιατική
Λέξεις-κλειδιά: Λαχανικά

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Πάρε μέρος στη συζήτηση

  1. Ειρήνη says:

    5 stars
    Μπορεί να μην ανεβάζεις συχνά αλλά όταν γίνεται είναι θαυματακι κάθε φορά 😘😘😘BIG LOVE ❤️❤️❤️

    1. ❤️❤️❤️

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close