Τα φρέσκα σύκα είναι από μόνα τους υπέροχα. Αν τα συνδυάσει όμως με το σωστό τυρί όμως, είναι απλά αλλού. Τα έτρωγα συνέχεια με τηγανητό χαλούμι. Αλλά η τελευταία μου εμμονή είναι με μπλε τυρί. Η γλύκα από τα σύκα, με την αλμύρα και την ένταση από το μπλε τυρί κάνουν απλά τη τέλεια γευστική αντίθεση.
Λίγα καρύδια για το κρατς και αυτή τη γήινη γεύση, και βασιλικό για την φρεσκάδα και τη βοτανικότητα. Αν είχα, θα έβαζα και καραμελωμένο κρεμμύδι.
Το τρως άνετα για πρωινό ή για σνακ κάθε ώρα της ημέρας. Αλλά, έξτρα τιπ, μπλε τυρί και γλυκό κρασί είναι ένας από τους πιο διάσημους και πιο ταιριαστούς συνδυασμούς φαγητού με κρασί. Οπότε αν έψαχνες ένα συνοδευτικό για ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί, όπως Μαλβάζια, Vinsanto ή Σάμο, μόλις το βρήκες!
Φρυγανισμένο ψωμί με σύκα, μπλε τυρί, καρύδια και βασιλικό
Υλικά
- ελαιόλαδο
- 1 φέτα προζυμένιο ψωμί
- 30 γρ. μπλε τυρί
- 2 σύκα
- 2-3 καρύδια
- φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και φρυγάνισε το ψωμί σου.ελαιόλαδο, 1 φέτα προζυμένιο ψωμί
- Άπλωσε πάνω του το μπλε τυρί και λιώσε το με ένα πιρούνι.30 γρ. μπλε τυρί
- Κόψε τα σύκα στα 4 και βάλε τα από πάνω.2 σύκα
- Πασπάλισε με τα καρύδια, τα φύλλα βασιλικού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.2-3 καρύδια, φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο