Επειδή με το που πιάσουν οι πρώτες φθινοπωρινές ψύχρες, σας πιάνουν τα λαιμά σας, σας έχω το καλύτερο γιατρικό. Μέλι, λεμόνι και τζίντζερ, που είναι ό,τι πρέπει για τον λαιμό. Αλλά σε κοκτέιλ. Μαζί με ουίσκι. Δύο ουίσκι για την ακρίβεια. Ένα blended που αποτελεί τη βάση. Και ένα καπνιστό που μπαίνει στο τέλος, πάνω-πάνω, έτσι ώστε κάθε σου γουλιά να έχει και μια καπνιστή εσάνς. Που εντάξει, για το κρύωμα δεν θα κάνει και πολλά, αλλά για τη διάθεσή, τα πάντα!
Από εδώ λοιπόν το Penicillin, ή αλλιώς η πενικιλίνη ένα κοκτέιλ ξινόγλυκο, καπνιστό, αρωματικό και πικάντικο. Που δικαίως έχει γίνει η νέα μου εμμονή. Και αν είσαι fun του τζίντζερ, κάτι μου λέει ότι θα γίνει και η δική σου.
Υ.Γ. Αν θες να φτιάξεις περισσότερα από ένα, για να μη σου βγει το χέρι από το ανακάτεμα, φτιάξε το δικό σου σιρόπι με μέλι και τζίντζερ. Δες πως στις σημειώσεις.
To Penicilin είναι το κοκτέιλ με ουίσκι και τζίνζερ που θα μας κάνει παρέα στις πρώτες ψύχρες
Υλικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ή 20 ml σιρόπι μέλι-τζίντζερ, δες τις σημειώσεις
- 50 ml blended σκοτσέζικο ουίσκι
- 1 κομμάτι 0,5 εκ. τζίντζερ
- 20 ml χυμό από λεμόνι
- 10 ml καπνιστό single malt σκοτσέζικο ουίσκι
- 1 κομμάτι ζαχαρωμένο τζίντζερ ή 1 φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα σέικερ, βάλε το μέλι και το blended ουίσκι και ανακάτεψε πάρα πολύ καλά μέχρι να λιώσει το μέλι.2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, 50 ml blended σκοτσέζικο ουίσκι
- Τρίψε το τζίντζερ, ρίξε τον χυμό από λεμόνι, πρόσθεσε πάγο και χτύπα καλά.1 κομμάτι 0,5 εκ. τζίντζερ, 20 ml χυμό από λεμόνι
- Σούρωσε με ένα σουρωτήρι (και αυτό του τσαγιού κάνει) σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο.
- Πρόσθεσε από πάνω το καπνιστό ουίσκι. Και γαρνίρισε με το ζαχαρωμένο τζίνζερ ή μια φλούδα από λεμόνι.10 ml καπνιστό single malt σκοτσέζικο ουίσκι, 1 κομμάτι ζαχαρωμένο τζίντζερ ή 1 φλούδα από λεμόνι