Κάποια πράγματα είναι φτιαγμένα για να είναι μαζί. Όπως οι ταινίες με την παρέα. Όπως η pizza με την Pepsi Max. Όπως όλα αυτά μαζί. Αυτή λοιπόν είναι μια πίτσα σε μπαγκέτα. Και είναι τέλεια για να τη μοιραστείς με τη παρέα σου την επόμενη φορά που θα μαζευτείτε στο σπίτι για movie night, αυτές τις, γιορτινές μέρες θα τις πω, κι ας είναι ακόμα Νοέμβρης, γιατί ας μη γελιόμαστε, το ξέρω ότι έχεις ήδη στολίσει. Πολύ πιο νόστιμη από μία κατεψυγμένη, το ίδιο σχεδόν γρήγορη. Και το βασικότερο, κάνει και κράτσα-κρούτσα.
Τραγανή πίτσα σε μπαγκέτα
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + έξτρα για πασπάλισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 μπαγκέτα
- 250 γρ. μοτσαρέλα
- 10-12 φύλλα βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C στο γκριλ.
- Βάλε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξε το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, για 1 λεπτό.Ρίξε την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Άνοιξε την μπαγκέτα στη μέση, βάλε τα δύο κομμάτια σε ένα ταψί, άπλωσε από πάνω τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, λίγο ελαιόλαδο, και ψήσε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, 6-7 λεπτά.
- Μόλις την βγάλεις από τον φούρνο, βάλε τα φύλλα βασιλικού, πασπάλισε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, κόψε σε κομμάτια, και απόλαυσε μαζί με την Pepsi Max σου!
Τα μέρη που μπαίνουν στα σούρτα φέρτα του surtuko.gr είναι αυτά που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, που απόλαυσα πραγματικά, και που θα επισκεφτώ ξανά και ξανά. Πάντα δοκιμάζω όλα τα πιάτα που αναφέρω, εκτός κι αν λέω το αντίθετο. Ό,τι γράφεται εδώ είναι πάντα η υποκειμενική μου γνώμη και τίποτα άλλο.
Σε φιλώ,
Σουρτούκω