Korean BBQ σάντουιτς με nuggets

Τραγανά nuggets λουσμένα σε μια επική, πικάντικη και umami σως, μέσα σε τραγανή μπαγκέτα. Απλά τα σπάει.
Τραγανά nuggets λουσμένα σε μια επική, πικάντικη και umami σως, μέσα σε τραγανή μπαγκέτα. Απλά τα σπάει.

Και Korean BBQ σάντουιτς και vegan! 🌱 Σκέψου, τραγανά, χρυσαφένια nuggets, πασαλειμμένα με μια πλούσια, sticky, κρεμώδη, γλυκοξινοπικάντικη σάλτσα με αυτό το βάθος, την πολυπλοκότητα και το umami που έχουν οι κορεάτικες γεύσης. Και όλα αυτά, πάνω σε μια δροσερή σαλάτα, με τσαχπινιά αφού έχει kimchi, μέσα σε τραγανή μπαγκέτα. 🖐️🎤

Για nuggets, διάλεξα εννοείται τα αγαπημένα μου Vegan Nuggets της Garden Gourmet που είναι τραγανά και λαχταριστά ενώ παράλληλα έχουν τη γνωστή γεύση των nuggets. 🤤

Korean BBQ σάντουιτς με nuggets

Τραγανά nuggets λουσμένα σε μια επική, πικάντικη και umami σως, μέσα σε τραγανή μπαγκέτα. Απλά τα σπάει.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 5 Vegan Nuggets της Garden Gourmet
  • ½ γαλλική μπαγκέτα
  • λίγα φύλλα κόλιανδρου

Για τη σως:

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κομμάτι 1 εκ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκούρο σησαμέλαιο
  • ½ κουταλιά της σούπας ξίδι
  • ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • ½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 40 γρ. gochujang

Για τη σαλάτα coleslaw με κίμτσι:

  • ½ κούπα κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • ½ καρότο τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες
  • 30 γρ. κίμτσι χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζουμί από το κίμτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα vegan nuggets της Garden Gourmet 7-8 λεπτά, γυρνόντας τα που και που, μέχρι να χρυσαφίσουν.
    5 Vegan Nuggets της Garden Gourmet
  • Όσο αυτά ψήνονται, ετοίμασε τη σως ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
    1 σκελίδα σκόρδο, 1 κομμάτι 1 εκ. τζίντζερ, 2 κουταλιές της σούπας σκούρο σησαμέλαιο, ½ κουταλιά της σούπας ξίδι, ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, ½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, 40 γρ. gochujang
  • Ρίξε τη σως στο τηγάνι, μέχρι να καλύψεις τα nuggets, και άφησε την 1-2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Ετοίμασε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ, ρίξε όλα τα υλικά και ανακάτεψε.
    ½ κούπα κόκκινο λάχανο, ½ καρότο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 30 γρ. κίμτσι, 2 κουταλιές της σούπας ζουμί από το κίμτσι, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι, αλάτι
  • Και πάμε για σερβίρισμα. Σφάξε τη μπαγκέτα, άπλωσε τη σαλάτα, από πάνω τα nuggets και όση σως έχει μείνει στο τηγάνι, λίγα φύλλα κόλιανδρου, καπάκωσε και τσάκισε.
    ½ γαλλική μπαγκέτα, λίγα φύλλα κόλιανδρου

Σημειώσεις

Μπορείς να προσθέσεις και λίγη μαγιονέζα. Του πάει.
Εννοείται μπορείς να ετοιμάσεις παραπάνω σως, και παραπάνω σαλάτα και να τα κρατήσεις στο ψυγείο 2-3 μέρες, ώστε να τα φας τις επόμενες μέρες.
Γεύμα: Κυρίως, Σάντουιτς
Κουζίνα: Ασιατική
Λέξεις-κλειδιά: Vegan, Σάντουιτς

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close