Αβγά μαγειρεμένα σε σάλτσα από ρόδι

Ελάχιστα υλικά, ελάχιστος χρόνος, και γεύση αλλού. Ό,τι πιο εξωτικό έχω φάει τελευταία. Ένα θα σου πω. Μην αργείς. Φτιάξ’το.
Ελάχιστα υλικά, ελάχιστος χρόνος, και γεύση αλλού. Ό,τι πιο εξωτικό έχω φάει τελευταία. Ένα θα σου πω. Μην αργείς. Φτιάξ’το.

Τις προάλλες ήρθαν οι γονείς μου σπίτι και μου έφεραν ένα τεράστιο βάζο με καθαρισμένα ρόδια, που δεν τα ζήτησα ποτέ, και κυρίως δεν τα ζήτησα και καθαρισμένα. Αλλά όπως είναι γνωστό, οι γονείς πάντα θα σου φέρονται σα να είσαι 5χρονο, πόσο μάλλον στο φαΐ. Ένιγουέι, βρέθηκα με πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ροδιών από αυτή που μπορώ να καταναλώσω υπό κανονικές συνθήκες, και τα άτιμα καθαρισμένα χαλάνε γρήγορα. Ευκαιρία ήταν λοιπόν να δοκιμάσω μια συνταγή από το Αζερμπαϊτζάν που μου είχε γυαλίσει εδώ και καιρό, με ρόδια και αβγά, συνδυασμό που δεν θα τον είχα σκεφτεί ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε καν στην επόμενη. 

Και έχω να πω το εξής: ευχαριστώ τα όποια geekουλά που πριν κάποια χρόνια, κλεισμένα σε ένα υπόγειο, έφτιαξαν το ιντερνέτ (με τόνο στο δεύτερο έ), για να μπορώ εγώ σήμερα να τρώω τέτοια φαγητά από χώρες που αν δεν ήταν η Eurovision μπορεί και να αγνοούσα την ύπαρξή τους για πάντα.

Πραγματικά είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν βρίσκω τα λόγια να περιγράψω πόσο εξωτικό και εθιστικά παράξενο είναι το ρόδι όταν μαγειρευτεί λίγο, τόσο όσο να κρατάει τη δροσιά του, και πόσο αυτή η ξινίλα του ροδιού ταιριάζει με τα γλυκά κρεμμύδια, την πλούσια βουτυρίλα και το κρεμώδες αβγό. Το γούρλωμα στα μάτια τα λέει όλα. 

Ελάχιστα υλικά, ελάχιστος χρόνος, και γεύση αλλού. Ένα θα σου πω: φτιάξ’το. Τώρα.

Αβγά μαγειρεμένα σε σάλτσα από ρόδι

Ελάχιστα υλικά, ελάχιστος χρόνος, και γεύση αλλού. Ό,τι πιο εξωτικό έχω φάει τελευταία. Ένα θα σου πω. Μην αργείς. Φτιάξ’το.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 20 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα σπόρους από ρόδι
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σουμάκ προαιρετικά
  • φρέσκο κόλιανδρο
  • ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζέστανε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώσε το βούτυρο.
    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Πέτα μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγείρεψέ το ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.
    1 μικρό κρεμμύδι
  • Πέτα μέσα και τα ρόδια, αλάτισε, και μαγείρεψε τα μέχρι να βγάλουν κάποια από τα ζουμιά τους αλλά να παραμείνουν φρέσκα, περίπου 4-5 λεπτά.
    1 κούπα σπόρους από ρόδι, αλάτι
  • Κάνε δύο τρύπες με μια ξύλινη κουτάλα και σπάσε σε κάθε μία από ένα αβγό, καπάκωσε και μαγείρεψέ τα μέχρι ίσα-ίσα να δέσουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να παραμείνουν ρευστοί, περίπου 5 λεπτά.
    2 αβγά
  • Και σέρβιρε. Βγάλε από την φωτιά, πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι, σουμάκ αν χρησιμοποιείς, αν δεν έχεις δεν έγινε και τίποτα, και φρέσκο κόλιανδρο, αν θες, αν δεν θες και πάλι δεν έγινε και τίποτα. Πάρε κρατσανιστό ψωμί, όρμα από μέσα από το τηγάνι, και μείνε κι εσύ με το στόμα ανοιχτό. Στα έλεγα;
    πιπέρι, σουμάκ, φρέσκο κόλιανδρο, ψωμί
Γεύμα: Brunch, Κυρίως
Κουζίνα: Ανατολίτικη
Λέξεις-κλειδιά: Vegetarian, Αβγά

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close