Μη στείλετε βοήθεια. Δεν με πείραξε η αλλαγή της ώρας. Δεν έπαθα κάποιου είδους μετάλλαξη και το έριξα στα γλυκά, γιατί αυτό εδώ δεν είναι ένα γλυκό. Δηλαδή και είναι, και δεν είναι. Γιατί μπορεί να φαίνεται σαν ένα κέικ, αλλά είναι σαν ένα μπολ βρώμης.
Η βάση είναι νιφάδες βρώμης, μπανάνα, γάλα, μέλι (αν θες) και ένα αβγό. Χτυπάμε. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο απέξω και ρευστό από μέσα. And that’s it.
Το κλου της υπόθεσης είναι ότι το προσαρμόζουμε ανάλογα με τα κέφια της ημέρας. Σήμερα με κακάο, φιστικοβούτυρο, ένα σοκολατάκι υγείας που λιώνει και γίνεται της κολάσεως, και λίγο ανθό αλατιού (μην τον ψάχνεις στη φωτό, τον ξέχασα). Αύριο είναι μια άλλη μέρα για έναν νέο συνδυασμό από ξηρούς καρπούς, φρούτα, μπαχαρικά, spreads και ό,τι άλλο υπάρχει στα ντουλάπια. Το θέλουμε πιο κεκοειδές; Το ψήνουμε λίγο παραπάνω. Το θέλουμε πιο ρευστό, σαν soft cookie βρώμης; Το ψήνουμε λίγο λιγότερο.
Γενικά η φάση είναι ό,τι θέλουμε θα κάνουμε. Και ό,τι θέλουμε θα φοράμε. Για να μην ξεχνιόμαστε.
Baked oats με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο
Υλικά
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης
- ¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα της επιλογής σου
- ½ μπανάνα
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι προαιρετικά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- ½ κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο
- 1 κομμάτι σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μούλτι χτύπησε τη βρώμη, το γάλα, την μπανάνα, το αβγό, το μέλι, το baking powder, το αλάτι και το κακάο.
- Ρίξε το μείγμα σε μία κούπα που αντέχει στον φούρνο που έχεις βουτυρώσει ή στρώσει με λαδόκολλα. Ρίξε από πάνω το φιστικοβούτυρο και τη σοκολάτα. Ψήσε για 20 λεπτά. μέχρι οι άκρες να ξεκολλήσουν ελαφρά και το πάνω μέρος να επανέρχεται όταν το ακουμπάς. Αν το θέλεις πιο κεκοειδές, κάνε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα: βύθισε την οδοντογλυφίδα, και αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζεις το ψήσιμο.
- Βγάλε από το φούρνο, άφησε το για λίγο να κρυώσει ελαφρά, και όρμα.