Burger με brie και κρεμμύδια που έχουν καραμελώσει σε κόκκινο κρασί 

Ένα από τα πιο επικά και ξεχωριστά burger, με λιωμένο, βουτυράτο brie και θυμαράτα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Ένα από τα πιο επικά και ξεχωριστά burger, με λιωμένο, βουτυράτο brie και θυμαράτα καραμελωμένα κρεμμύδια.

αυτό το burger δεν είναι σαν τα υπόλοιπα. Με θυμαράτα κρεμμύδια που έχουν σιγομαγειρευτεί μέσα σε κόκκινο κρασί και τα ζουμιά του burger, μέχρι να γίνουν μαρμελάδα. Με βουτυράτο και γήινο brie που όταν λιώνει γίνεται ακόμα πιο επικό. Με πιπεράτη ρόκα γιατί θέλεις η πρασινάδα σου να έχει χαρακτήρα. Και με Sensational Burger της Garden Gourmet από φυτικά συστατικά, αλλά με απίθανη ζουμερή αίσθηση και πλούσια γεύση όπως το κλασικό burger. Δεν είναι αυτά λόγος για να γιορτάσεις;

Burger με brie και κρεμμύδια που έχουν καραμελώσει σε κόκκινο κρασί 

Ένα από τα πιο επικά και ξεχωριστά burger, με λιωμένο, βουτυράτο brie και θυμαράτα καραμελωμένα κρεμμύδια. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Υλικά

  • ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία Garden Gourmet Sensational Burger
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 90 γρ. τυρί brie κομμένο σε φέτες
  • 2 ψωμάκια για burger κατά προτίμηση μπριός
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • ½ κούπα ρόκα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  • Βγάλε τα burger από την συσκευασία, και ψήσε τα στο τηγάνι, 6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλε τα από το τηγάνι και βάλε τα στην άκρη.
  • Μέσα στο τηγάνι με τα ζουμάκια από τα burger ρίξε το βούτυρο να λιώσει και λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Ρίξε τα κρεμμύδια, ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Ρίξε την ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι, και το κρασί, χαμήλωσε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Άφησε τα κρεμμύδια να σιγομαγειρευτούν ανακατεύοντας που και που, μέχρι να καραμελώσουν και εξατμιστεί όλο το υγρό για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα. Βγάλε τα και βάλε τα στην άκρη.
  • Ξανάβαλε τα burger στο τηγάνι, δυνάμωσε την φωτιά σε μέτρια, και μόλις ζεσταθούν από την μία πλευρά, γύρισέ τα, κάλυψέ τα με το brie, και ψήσε τα μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το brie. Βγάλε τα από το τηγάνι.
  • Άνοιξε τα ψωμάκια στη μέση και ζέστανε τα περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Και πάμε για συναρμολόγηση. Πάρε το κάτω ψωμάκι, βάλε μια κουταλιά μαγιονέζα, από πάνω το burger με το λιωμένο τυρί, από πάνω τα κρεμμύδια, τέλος την ρόκα, καπάκωσε και έφυγες!

Σημειώσεις

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις vegan τυρί, προτίμησε κάτι που να λιώνει εύκολα με ελαφριά γεύση, όπως vegan μοτσαρέλα.
Θα καραμελώσεις που θα καραμελώσεις κρεμμύδια, κάνε παραπάνω ποσότητα, βάλε τα στο ψυγείο, και φάε τα με τα τυριά σου ή σε μακαρονάδα, ή σε σάντουιτς.
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Γαλλική, Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Vegetarian, Μπέργκερ, Σάντουιτς

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close