Δεν χρειάζονται πολλά στις γιορτές για να είσαι ευτυχισμένο: ξεχωριστά τυριά, γιορτινά κοκτέιλ και καλή παρέα.
Και το πιο αγαπημένο μου γιορτινό τυρί είναι αυτό το ψητό camembert. Ψημένο στον φούρνο μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ρευστό, βουτυράτο έπος. Αρωματισμένο με δεντρολίβανο, σκόρδο εννοείται, μπόλικο ελαιόλαδο. Και με μπόλικο κρατσανιστό ψωμί από δίπλα για ατέλειωτες βούτες.
Συνοδεύεται τέλεια με ένα γιορτινό old fashioned με tequila Cenote Añejo. Ναι, ναι με tequila. Γιατί η Cenote Añejo ωριμάζει για ένα χρόνο σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για να γίνει πλούσια και πιπεράτη, με αρώματα τοσταρισμένου ξύλου, μελιού, βανίλιας, που αναδεικνύονται υπέροχα με το old fashioned.
Τώρα το μόνο που μένει είναι η καλή παρέα. Αυτή θα σε αφήσω να την βρεις μόνο σου.
Ψητό camembert και Old fashioned με tequila Añejo για τα γιορτινά σου μαζέματα
Υλικά
Για το ψητό camembert:
- 1 ξύλινη συσκευασία camembert 250 γρ.
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο ή θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- κρατσανιστό ψωμί
Για ένα Añejo old fashioned:
- Παγάκια
- 60 ml Tequila Cenote Añejo
- 7.5 ml σιρόπι αγαύης
- 8 σταγόνες old fashioned bitters
- 1 φλούδα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για το ψητό camembert:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180ºC.
- Βγάλε το camembert από την χάρτινη συσκευασία, και βάλε το ξανά μέσα στο κάτω μέρος της ξύλινης συσκευασίας. Χάραξε με ένα μαχαίρι τρύπες στο πάνω μέρος.
- Κόψε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και σφήνωσε τες στις τρύπες. Κόψε το δεντρολίβανο σε κομμάτια και σφήνωσέ το και αυτό στις τρύπες. Πασπάλισε από πάνω με το ελαιόλαδο. Και βάλε το στον φούρνο μέχρι να λιώσει, για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάλε το από τον φούρνο, και σέρβιρέ το με μπόλικο ψωμί για βούτες.
Για ένα Añejo old fashioned:
- Σε ένα χαμηλό ποτήρι, βάλε 3 παγάκια, ρίξε την μισή ποσότητα (30ml) τεκίλα και ανακάτεψε.
- Ρίξε το σιρόπι αγαύης, τα bitters και 2 ακόμα παγάκια και ανακάτεψε ξανά.
- Ρίξε την υπόλοιπη τεκίλα και όσο πάγο χρειάζεται για να γεμίσει το ποτήρι, και ανακάτεψε μία τελευταία φορά.
- Πάρε το πορτοκάλι, κόψε μία αρκετά μακριά φλούδα, περίπου 8 εκ. Κόψε τις άκρες με ένα μαχαίρι για να είναι πιο ομορφούτσικη, αν θες. Στρίψε την για να βγάλει τα αιθέρια έλαιά της, και ρίξε την στο ποτήρι. And that’s it!