Στην Ελλάδα έχουμε τουλάχιστον 9 μήνες καλοκαίρι τον χρόνο. Όλα το ξέρουν αυτό. Και δε σταματάμε να το γιορτάζουμε στα μπαλκόνια και τις ταράτσες. Επειδή όμως η σωστή η μπαλκονάδα θέλει κοκτεϊλάρες και τσίμπι-τσίμπι, σου έχω συνταγάρα για κοκτέιλ και το τέλειο συνοδευτικό του, που μπορείς να ετοιμάσεις πανεύκολα στο σπίτι. Δροσερό και μυρωδάτο ceviche με 3 εσπεριδοειδή, που θα συνοδέψεις τέλεια με τις πιο νόστιμες, φρουτένιες Palomas με Cenote tequila, την ultra premium μεξικάνικη τεκίλα από 100% Agave.
Στο σεβίτσε έχω χρησιμοποιήσει λαβράκι, αλλά μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε άλλο ψάρι θέλεις, όπως τσιπούρα, σφυρίδα, γλώσσα, στήρα, μπαρμπούνι, σολομό ή ακόμα και θαλασσινά όπως γαρίδες και καλαμάρι, αρκεί να είναι ολόφρεσκα. Το έχω μαρινάρει μέσα σε λεμόνι, λάιμ και γκρέιπφρουτ, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τα 2 ή και μόνο το λάιμ ή λεμόνι. Αν και θα πρότεινα να μην παραλείψεις το γκρέιπφρουτ γιατί ταιριάζει πολύ με τις Palomas.
Τα λέμε στα μπαλκόνια!
Δροσερό ceviche και φρουτώδεις Palomas για να συνοδέψεις τις μπαλκονάδες σου
Υλικά
Για το ceviche
- 200 γρ. φρέσκο ψάρι φιλεταρισμένο, χωρίς πέτσα
- ½ κρεμμύδι
- 4-5 ντοματίνια
- 1 καυτερή πιπεριά , προαιρετικά
- ½ λεμόνι
- ½ γκρέιπφρουτ
- ½ lime
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- καυτερή σάλτσα για το σερβίρισμα
- nachos για το σερβίρισμα
Για 1 Paloma:
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 σφήνα λάιμ
- παγάκια
- 60 ml τεκίλα Cenote Blanco
- 15 ml
χυμό λάιμ
- 5 ml σιρόπι αγάβης
- 120 ml γκρέιπφρουτ σόδα
- φέτα ροζ γκρέιπφρουτ ή λάιμ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το ceviche:
- Kόψε το φιλεταρισμένο ψάρι σε κυβάκια και βάλε το σε ένα μπολ. Κόψε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τα ντοματίνια στην μέση ή στα 4 τα μεγαλύτερα, την πιπεριά σε ροδέλες, και πέτα τα στο μπολ. Ψιλόκοψε τον κόλιανδρο, και πέτα τον και αυτόν στο μπολ. Πρόσθεσέ τον χυμό από το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ και το λάιμ. Αλατωπιπέρωσε και ανακάτεψε. Θέλουμε αρκετό χυμό ώστε να καλύψει το ψάρι. Άφησέ το να μαριναριστεί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις τις Palomas, για 10’ λεπτά.200 γρ. φρέσκο ψάρι, ½ κρεμμύδι, 4-5 ντοματίνια, 1 καυτερή πιπεριά, ½ λεμόνι, ½ γκρέιπφρουτ, ½ lime, 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι
- Σέρβιρε παρέα με καυτερή σάλτσα και nachos για βούτηγμακαυτερή σάλτσα, nachos
Για τις Palomas:
- Βάλε το αλάτι σε ένα πιάτο, πέρασε το χείλος του ποτηριού με τη μία σφήνα λάιμ, και στην συνέχεια βούτηξέ το ανάποδα μέσα στο πιάτο με το αλάτι, και στριφογύρισέ το μέχρι να κολλήσει σε όλο το χείλος (ή μόνο στο μισό αν προτιμάς).1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 σφήνα λάιμ
- Γέμισε το ποτήρι με πάγο.παγάκια
- Ρίξε μέσα στο ποτήρι την τεκίλα Cenote Blanco, τον χυμό λάιμ, το σιρόπι αγάβης και ανακάτεψε.60 ml τεκίλα Cenote Blanco, 15 ml χυμό λάιμ , 5 ml σιρόπι αγάβης
- Γέμισε το ποτήρι με την γκρέιπφρουτ σόδα.120 ml γκρέιπφρουτ σόδα
- Σέρβιρε μαζί με μία φέτα ροζ γκρέιπφρουτ ή λάιμ.φέτα ροζ γκρέιπφρουτ ή λάιμ