Cheesecake με σοκολατένια γεύση

Και cheesecake, και με σοκολατένια γεύση και vegan. Ετοιμάζεται όσο πανεύκολα τρώγεται. Τι άλλο να ζητήσεις πια;

Και cheesecake, και vegan. Ετοιμάζεται όσο πανεύκολα τρώγεται. Τι άλλο να ζητήσεις πια;

Αυτό το cheesecake με Violife Cocospread είναι όσα ακριβώς περιμένεις ότι θα είναι. Με τραγανή, μπισκοτένια και βουτυρένια βάση. Με κρεμώδη και πλούσια γέμιση. Δε θέλει ψήσιμο. Ετοιμάζεται πανεύκολα. Τρώγεται ακόμα πιο πανεύκολα. Ξεκάθαρο must.

Το πρωτοσυνάντησα στην υπέρτατη Nigella, κάποια χρόνια πριν, και είναι ένα από τα πρώτα γλυκά που έφτιαξα, όταν ήμουν (ακόμα πιο) άσχετη με τo άθλημα. Μιλάμε για τόσο εύκολο δηλαδή.

Όταν λοιπόν είδα το VIOBLOCK, το Violife Creamy Original και το Cocospread  ήξερα ότι έπρεπε να το φτιάξω σε vegan εκδοχή. Και έτσι έγινε. Και έφαγα όλο το ταψί. Και δεν το μετάνιωσα καθόλου. 

Cheesecake με σοκολατένια γεύση

Και cheesecake, και σοκολατένια γεύση και vegan. Ετοιμάζεται όσο πανεύκολα τρώγεται. Τι άλλο να ζητήσεις πια;
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 λεπτά
5 ώρες

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 75 γρ. vegan VIOBLOCK σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. vegan Violife Cocospread σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. vegan Violife Creamy Original σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. αχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 75 γρ. φουντούκια ψημένα

Εκτέλεση

  • Βγάλε τα υλικά για τη γέμιση από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κάλυψε τη βάση από τη φόρμα με ένα τετράγωνο αντικολλητικό χαρτί, και μετά κούμπωσε το τσέρκι έτσι ώστε το χαρτί που περισσεύει να προεξέχει. Άλειψε τις πλευρές από τη φόρμα με VIOBLOCK και κάλυψε τες με αντικολλητικό χαρτί.
  • Για τη βάση, σπάσε τα μπισκότα σε κομματάκια, και ρίξε τα σε ένα multi. Ρίξε μέσα το VIOBLOCK και μια κουταλιά (15 γρ.) από το Cocospread και χτύπα καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν άμμος.
  • Στρώσε το μείγμα στη φόρμα και πίεσέ το καλά με ένα κουτάλι ή το κάτω μέρος από ένα επίπεδο ποτήρι. Βάλε τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει όσο κάνεις την κρέμα.
  • Βάλε σε ένα μπολ το Violife Creamy Original και το υπόλοιπο Cocospread. Κοσκίνισε μέσα τη ζάχαρη άχνη. Χτύπα με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ή με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Δεν θέλεις να παραχτυπήσεις γιατί θα σου κόψει. Ίσα-ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Βγάλε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίξε μέσα τη γέμιση και άπλωσε την ομοιόμορφα. Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και άφησέ το στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 5 ώρες, ιδανικά για όλη τη νύχτα.
  • Όταν κρυώσει καλά, βγάλε το από το ψυγείο, σπάσε τα φουντούκια και πασπάλισέ τα στην επιφάνεια.
  • Για να σερβίρεις, πέρνα ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες για να χαλαρώσουν όποια σημεία έχουν τυχόν κολλήσει. Ξεκούμπωσε το τσέρκι, ξεκόλλησε το πλαϊνό χαρτί, και σήκωσε προσεκτικά το cheesecake με το χαρτί της βάσης αν θέλεις να το μεταφέρεις σε πιατέλα. Κόψε σε κομμάτια με ένα βρεγμένο μαχαίρι. Σέρβιρε όσο είναι ακόμα κρύο από το ψυγείο, και όρμα!

Σημειώσεις

Τα υλικά είναι υπολογισμένα για μία φόρμα με τσέρκι 23 εκ.
Αν το cheesecake είναι ακόμα ρευστό, άσε το κι άλλο στο ψυγείο, ή βάλε το στην κατάψυξη. Απλά άφησέ το 10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να έρθει στη σωστή θερμοκρασία πριν το σερβίρεις.
Γεύμα: Γλυκό
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξεις-κλειδιά: Γλυκές συνταγές

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται.

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close