Έχω να εξομολογηθώ κάτι. Όταν ακούω ότι άνοιξε ένα καινούριο σούπερ μαγαζί στα προάστια, ως γνήσιο παιδί του down town, το αντιμετωπίζω με μια αγνή, σαδιστική χαρά, τύπου καλύτερα, θα βρίσκουμε πιο εύκολα στασίδια στις μπάρες του κέντρου. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Και το Cornell The Bar είναι μία από αυτές. Στο χώρο ενός παλιού βιντεοκλάμπ, ο Τάσος, έχοντας κάνει το πολύχρονο τουρ του σε τεράστια μπαρ της Αθήνας, βρήκε το ιδανικό μέρος για να στεγάσει το all day bar που πάντα ονειρευόταν. Ευάερο, ευήλιο, δροσερό, με μεγάλη πρασιά, και με μια βουνίσια αύρα, μακριά από τη βαβούρα της Μεσογείων αν και τόσο κοντά της, το Cornell the bar είναι ένα μαγαζί που πραγματικά ζήλεψα. Ο χώρος μέσα, ντιζαινάτος και πολύχρωμος, συνδυάζει μια σουηδικού τύπου μινιμαλιά, μαζί με μια ζεστή, cozy ατμόσφαιρα, με 60s – 70s πινελιές, αναπαυτικά (επιτέλους) καθίσματα και βελούδινα σκαμπό φτιαγμένα για άραγμα και απόλαυση.
Στο Cornell The Bar θα πας από το πρωί, για work from home ή για σόσιαλαïζινγκ, πίνοντας καφέ από το Area 51 και τρώγοντας brunch, από πιάτα με αβγά μέχρι pancakes και yogurt bowls, θα συνεχίσεις το μεσημέρι με σαλάτες και σάντουιτς μαζί με ένα ποτήρι κρασί ή απεριτίφ, ή και παραπάνω, δεν κρίνουμε, και θα πας ως αργά το βράδυ με κοκτειλάρες και street food επιλογές για τσίμπι-τσίμπι, παρέα πάντα με funky μουσικές.
Αλλά εντάξει. Μπορεί να μην είναι στην γειτονιά μας, αλλά Το Cornell The Bar είναι μόλις 5’ από το μετρό του Χολαργού. Κι έτσι το κάνει πάρα πολύ εύκολο να πάμε και να ξαναπάμε. Γιατί θα ξαναπάμε.
Τι δοκίμασα: Στο Cornell The Bar πήγα απογευματάκι, οπότε δοκίμασα πραγματάκια από το μεσημεριανό μενού και το bar food. Έχουμε και λέμε. Μια ελληνική εκδοχή της σαλάτας panzanella, χορταστική και umami, με πολύχρωμα ντοματίνια, flakes παλαιωμένης γραβιέρας, κρίταμο, όσο αντζούγια χρειάζεται για να δώσει γεύση αλλά να μην την νιώσεις, και παξιμάδια χαρουπιού. Flatbread margarita που θα το έλεγα pinsa, με bocconcini, τα μικρά μοτσαρελάκια δηλαδή, και γκούντα, ό,τι πρέπει για να το μοιραστείς. Τραγανά φαλάφελ πάνω σε ταμπουλέ, με αραβικές πιτούλες και γιαούρτι καρύδας, το οποίο είναι και vegan. Bao buns για φωτογράφιση, με κρίσπι γαρίδες σε πάνκο, πίκλες, hoisin και chilli mayo η οποία είναι όντως υπέροχα καυτερούτσικη. Και για κλείσιμο, έναν μπαμπάτσικο πύργο μιλφέιγ με καραμελωμένη σφολιάτα, παγωτό βανίλια ανάμεσα και ναμελάκα λευκής σοκολάτας με καραμέλα από πάνω, που δε γίνεται να φύγεις χωρίς να το δοκιμάσεις.
Τα συνόδεψα με signature κοκτειλάρες από την πολύ δυνατή μπάρα του Cornell The Bar: το The verde mule με βάση την βότκα, όξινο και τζιντζεράτο, το Purple lady fizz με βάση pink strawberry τζιν και μαστίχα, ελαφρύ, φρουτένιο, λουλουδάτο και κουκλίστικο, και το Penicilium rush με βάση το μεσκάλ, καπνιστό, αρωματικό και πικάντικο.
Τι ξεχώρισα: Τα bao buns με τις γαρίδες σε panko, όπου το τραγανό της γαρίδας, η οξύτητα από τις πίκλες και το γλυκοκαυτερό από τις σως, γέμιζαν το στόμα σε κάθε μπουκιά. Και σε κοκτέιλ, το Penicilium rush αφού αυτός ο συνδυασμός από το καπνιστό, γεμάτο του μεσκάλ και το πικάντικο της ginger beer εμένα προσωπικά με τρελαίνει.
Θα ξαναπάω: Για να τσακίσω το brunch μενού που σερβίρεται μέχρι τις 16:00, με τοπ στην λίστα μου τα deep fried eggs, που είναι αβγά ποσέ σε κρούστα πάνκο. Και για να δοκιμάσω την Bloody Paloma τους με πιπεριά φλωρίνης, που από την περιγραφή του Λευτέρη στο μπαρ, απλά πρέπει να την πιω.
Bonus: Αν πας στο Cornell The Bar και δεν βγάλεις φωτό στο φωτεινό τούνελ, καλύτερα κλείσε το το ακάουντ. Δεν σου αξίζει το Instagram.
Info: Cornell The Bar, Αετιδέων 18 & Βουτσινά, Χολαργός, 2106549350, Instagram
Τα μέρη που μπαίνουν στα σούρτα φέρτα του surtuko.gr είναι αυτά που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, που απόλαυσα πραγματικά, και που θα επισκεφτώ ξανά και ξανά. Πάντα δοκιμάζω όλα τα πιάτα που αναφέρω, εκτός κι αν λέω το αντίθετο. Ό,τι γράφεται εδώ είναι πάντα η υποκειμενική μου γνώμη και τίποτα άλλο.
Σε φιλώ,
Σουρτούκω