Φουρνιστές φακές και φασόλια με λιωμένη τυρένια γεύση

Ένα comfort, ντοματένιο και τυρένιο έπος που θα σου αλλάξει γνώμη για τα όσπρια.

Αν τα όσπρια σου φαίνονται ξενέρωτα, ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Το λοιπόν. Ζουμερή, μελωμένη, ντοματένια με μπόλικα αρώματα από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Ρίχνεις μέσα τα όσπριά σου. Εγώ έβαλα φακές βρασμένες και κόκκινα φασόλια, αλλά μπορείς να βάλεις άσπρα φασόλια, ρεβύθια, ή ό,τι άλλο θες. Πασπαλίζεις από πάνω με μπόλικο Violife τριμμένο & φέτες με γεύση Cheddar. Όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά. Και μέσα στον φούρνο μέχρι να γίνουν ένα λιωμένο, τυρένιο έπος, με τραγανά, κρατσανιστά κομματάκια εδώ κι εκεί. Αυτά είχα να πω, πριν ορμήξω δίχως έλεος.

Intro

Φουρνιστές φακές και φασόλια με λιωμένη τυρένια γεύση

ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 30 minutes

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κονσέρβα 400 γρ. ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κονσέρβα 400 γρ. κόκκινα φασόλια
  • ½ κούπα φακές βρασμένες
  • 4 φέτες Violife με γεύση Cheddar
  • 100 γρ. Violife τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 °C στο γκριλ.
  • Βάλε ένα τηγάνι ή ένα άλλο σκεύος που μπαίνει στον φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν δεν έχεις, κανένα πρόβλημα, απλά θα τα μεταφέρεις μετά σε ένα ταψάκι.
    Ζέστανε το ελαιόλαδο, και σώταρε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Ρίξε και το λιωμένο σκόρδο και την πάστα ντομάτας και άφησέ τα να καραμελώσουν για 1 περίπου λεπτό.
    Μέσα και η ντομάτες σε κονσέρβα, το θυμάρι, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ανακάτεψε, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει, περίπου 10 λεπτά.
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας, 1 κονσέρβα 400 γρ. ντομάτες, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο, αλάτι, πιπέρι
  • Ρίξε μέσα τα κόκκινα φασόλια αφού πρώτα τα στραγγίξεις, και τις φακές, αλάτι, πιπέρι, ανακάτεψε καλά και ίσιωσε την επιφάνεια με μία κουτάλα. Αν το σκεύος σου δεν μπαίνει στον φούρνο, εδώ είναι η ώρα να τα μεταφέρεις όλα σε ένα ταψάκι.
    1 κονσέρβα 400 γρ. κόκκινα φασόλια, ½ κούπα φακές, αλάτι, πιπέρι
  • Κόψε τις φέτες Violife σε μικρά κομμάτια και πασπάλισέ τες πάνω στα όσπρια. Πασπάλισε από πάνω και μπόλικο Violife τριμμένο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
    4 φέτες Violife με γεύση Cheddar, 100 γρ. Violife τριμμένο
  • Βάλε το στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα Violife, να χρυσαφίσει η επιφάνεια, και να αρχίζει να βγάζει ωραίες φουσκάλες, για 5 με 10 λεπτά.
  • Βγάλε έξω, πασπάλισε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, και όρμα όπως είναι τέλειο και λιωμένο.
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Σημειώσεις

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι άλλα όσπρια θέλεις, όπως λευκά φασόλια ή ρεβύθια.
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξεις-κλειδιά: Vegan, Όσπρια

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close