Κολασμένο french toast γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Σκέψου. Λατρεμένες αβγοφέτες, χρυσοτηγανισμένες και αφράτες, παραγεμισμένες με λιωμένη, ζεστή πραλίνα φουντουκιού. Και σε 10 λεπτά μπορεί να είναι δικές σου.
Σκέψου. Λατρεμένες αβγοφέτες, χρυσοτηγανισμένες και αφράτες, παραγεμισμένες με λιωμένη, ζεστή πραλίνα φουντουκιού. Και σε 10 λεπτά μπορεί να είναι δικές σου.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την κρίση υπογλυκαιμίας που θα σε πιάσει, αλλά πριν λίγο διαπίστωσα ότι έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες από την τελευταία φορά που ανέβασα γλυκιά συνταγή. Οπότε ένα ομαδικό ζάχαρο μέσα από την οθόνη έπρεπε να το πάθουμε, δεν έπρεπε;

Βγάζω λοιπόν το βαρύ πυροβολικό. Αβγοφέτες ή french toast το λατρεμένο. Όχι σκέτο εννοείται, αλλά γεμιστό με κολασμένη πραλίνα σοκολάτας. Ξεκινάς με μπριός ψωμάκι, που είναι ήδη ένα γλυκό και αφράτο σύννεφο από μόνο του. Δεν βρήκες φρατζόλα μπριός; Βάλε τα μπριός ψωμάκια του burger. Ή αν βρεις, βάλε τσουρέκι. Το κόβεις. Το γεμίζεις με πραλίνα φουντουκιού μέχρι να σκάσει. Το βουτάς μέσα σε αβγό και γάλα. Το τηγανίζεις με μπόλικο βουτυράκι. Και έχεις ένα τραγανό και χρυσαφένιο toast από έξω, ένα αφράτο έπος μέσα, και μια πραλίνα φουντουκιού να πλημμυρίζει όλο σου το στόμα. Και όλα αυτά μέσα σε 10 λεπτά το πολύ. Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο αλλά επικό brunch, ή για όταν έχεις λιγούρες για κάτι γλυκό. 

Κολασμένο french toast γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Σκέψου. Λατρεμένες αβγοφέτες, χρυσοτηγανισμένες και αφράτες, παραγεμισμένες με λιωμένη, ζεστή πραλίνα φουντουκιού. Και σε 10 λεπτά μπορεί να είναι δικές σου. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10 minutes

Υλικά

  • 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ¼ της κούπας γάλα
  • 2 παχουλές φέτες ψωμί μπριός ή 2 buns
  • 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη λευκή για το σερβίρισμα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλαν για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και ζέστανε το βούτυρο.
    1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Σε ένα βαθύ πιάτο, χτύπα το αβγό με το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια και το γάλα.
    1 αβγό, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα κανέλα, ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια, ¼ της κούπας γάλα
  • Πάρε 2 φέτες τσουρέκι. Κάνε μία τρύπα με το μαχαίρι στο πλάι και γέμισέ τες με την πραλίνα φουντουκιού. Βούτα τες στο μείγμα, άσε τες να ρουφήξουν καλά – καλά το υγρό, και γύρισέ τες από την άλλη πλευρά μέχρι να παπαριάσει καλά και αυτή.
    2 παχουλές φέτες ψωμί μπριός, 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • Βάλε τις παπαριασμένες φέτες στο τηγάνι και ψήσε τες μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 3 λεπτά. Γύρισε τες με μία σπάτουλα, και ψήσε τες μέχρι να χρυσαφίσει και η άλλη πλευρά για περίπου άλλα 3 λεπτά.
  • Και σέρβιρε: Ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα. Βάλε τις αβγοφέτες σε ένα πιάτο, πασπάλισε με τη ζάχαρη – κανέλα και όρμα όπως είναι ζεστές.
    ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη λευκή, ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλαν
Γεύμα: Brunch, Γλυκό
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Αβγά, Γλυκές συνταγές

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close