Κολασμένο grilled cheese sandwich με κίμτσι, σπανάκι και αβγό

Πικάντικη και λαχταριστή, αυτή τη σαντουιτσάρα θα μπορούσες να τη φας για πρωινό ή για κανονικό γεύμα, αφού έχει και τα λαχανικούλια της και τα αβγουλάκια της και τα όλα της.
Πικάντικη και λαχταριστή, αυτή τη σαντουιτσάρα θα μπορούσες να τη φας για πρωινό ή για κανονικό γεύμα, αφού έχει και τα λαχανικούλια της και τα αβγουλάκια της και τα όλα της.

Η Goldie Cooks έδωσε το κίμτσι, η Lou Pat την ιδέα, ε δε θέλω και πολύ, άνθρωπος είμαι, παρασύρομαι.  

Προζυμένιο ψωμάκι, αφράτο και στρουμπουλό, σπανάκι, πικρό και ζουμερό, βουτυράτο κασεράκι να λιώνει αργά, που μπορεί να το θεωρούμε βασικό, αλλά αν πετύχεις καλό κασέρι είναι τούμπανο, από πάνω ο star της φάσης, το κίμτσι, πικάντικό και τσαχπίνικο, με την ξινίλα του να ισορροπεί την πικρίλα και το λίγωμα, και για τελείωμα ένα ρευστό τηγανητό αβγό με τον κρόκο του να τρέχει όπως ακριβώς τα σάλια μας αυτή τη στιγμή. Πατάς, κόβεις στη μέση, δαγκώνεις, μ’ ευχαριστείς αργότερα.

Αν δεν ξέρεις τι είναι το kimchi σουρτούκι μου, κανονικά θα έπρεπε να μείνεις μεταξεταστέο, να δεις 3 φορές την τελευταία σεζόν Master Chef και να σε εξετάσει ο Σωτήρης ο Κοντιζάς o ίδιος, αλλά επειδή έχω κέφια θα σου πω. Κίμτσι λοιπόν είναι ένα κορεάτικο τουρσί που έχει υποστεί ζύμωση, πολύ σκορδάτο και πολύ πικάντικο, με βάση το κινέζικο λάχανο. Στην Κορέα το τρώνε σαν συνοδευτικό με κάθε φαγητό, όπως θα φάμε εμείς 5 ελιές και λίγη φετούλα, αλλά το βάζουν και μέσα σε συνταγές, ειδικά στην new age κορεάτικη κουζίνα που είναι λίγο fusion, είναι λίγο πρόστυχη, και την υπεραγαπώ. 

Δεν έχεις κίμτσι, δεν έγινε και τίποτα. Βάλε οποιοδήποτε άλλο τουρσί σου γυάλισε, και πρόσθεσε και λίγο μπουκοβάκι και λίγο σκορδάκι για να καλύψεις την τσαχπινιά του, και έγινες. 

Κολασμένο grilled cheese sandwich με κίμτσι, σπανάκι και αβγό

Πικάντικη και λαχταριστή, αυτή τη σαντουιτσάρα θα μπορούσες να τη φας για πρωινό ή για κανονικό γεύμα, αφού έχει και τα λαχανικούλια της και τα αβγουλάκια της και τα όλα της.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα σπανάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας κίμτσι ή άλλο τουρσί
  • 2 φέτες προζυμένιο φωμί
  • ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 50 γρ. κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει, τριμμένο
  • 1 αβγό
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε το μισό ελαιόλαδο. Κόψε το σπανάκι σε λωρίδες, ρίξε το μέσα, σόταρέ το για ένα λεπτό, για να πάει παντού το ελαιόλαδο, καπάκωσέ το, άσε το 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλάτισε, βγάλε το από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη.
  • Ψιλόκοψε το κίμτσι, ρίξε το στο τηγάνι, σόταρέ το για 1-2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί, και βάλε το και αυτό στην άκρη.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο. Βάλε μέσα τις 2 φέτες ψωμί από την εσωτερική τους πλευρά, ψήσε τες για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λίγο τραγανές, και γύρισε τες για να ψηθούν και από την άλλη.
  • Παράλληλα βάλε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται για το οβγό.
  • Βάλε στην μία φέτα ψωμί το σπανάκι και από πάνω το τριμμένο τυρί, και περίμενε να λιώσει.
  • Όσο το τυρί λιώνει, τηγάνισε το αβγό στο άλλο τηγανάκι όπως σου αρέσει και βάλε αλάτι. Αν έχεις μεγάλο τηγάνι, θα μπορούσες αυτά να τα κάνεις και στο ίδιο.
  • Μόλις το τυρί λιώσει, άπλωσε από πάνω το κίμτσι, και ακούμπησε από πάνω το τηγανητό αβγό. Καπάκωσε με την άλλη φέτα ψωμί, ζούλα για να σπάσει, κόψε στην μέση, και άντε γεια!

Σημειώσεις

Οι ποσότητες είναι στο περίπου, γιατί εξαρτάται και από το μέγεθος του ψωμιού και από τα κέφια σου. Οπότε αυτοσχεδίασε, και κάνε ό,τι σου βγαίνει.
Γεύμα: Brunch, Snack, Κυρίως
Κουζίνα: Ασιατική
Λέξεις-κλειδιά: Σάντουιτς

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Πάρε μέρος στη συζήτηση

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close