It is a Green Date

To It Company συνεργάζεται με την Polygreen και παρουσιάζουν το νέο, "πράσινο", take away spot στο Χαλάνδρι
To It Company συνεργάζεται με την Polygreen και παρουσιάζουν το νέο, "πράσινο", take away spot στο Χαλάνδρι

Το αγαπημένο comfort food στέκι του Κολωνακίου, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει εκτός από τις γεύσεις του και για την απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, φιλοσοφία του, συνεργάζεται με την Polygreen και μας συστήνουν το νέο “πράσινο”, take away χώρο του στα βόρεια προάστια. 

Στην οδό Παλαιολόγου, στον αριθμό 31, στο Χαλάνδρι, μία Zero Waste γευστική εμπειρία, έχει στηθεί, με την υπογραφή της έμπειρης ομάδας του IT και σε συνεργασία με την Polygreen, που “μάχεται” υπέρ της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Στο βιομηχανικό χώρο που σχεδίασε και επιμελήθηκε το Studio Materiality, μια φιλόξενη open kitchen είναι σε εγρήγορση, ενώ μπορεί κανείς είτε να απολαύσει ένα snack στο μεγάλο εξωτερικό του χώρο, που θυμίζει pic nic, είτε να κάνει μια γρήγορη στάση για Take away. 

Σ’ αυτό τον ολόφρεσκο χώρο το IT συνεργάστηκε με την Polygreen και εντάχθηκε στο πρόγραμμα Just Go Zero, που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια από αρκετούς φορείς και επιχειρήσεις στη χώρα μας. Το πρόγραμμα, συμβάλλει στην κυκλική διαχείριση των αποβλήτων τους, ενώ ειδικά στην περίπτωση του IT, «ευθύνεται», μεταξύ άλλων, και για την ανακύκλωση και την πλήρη αξιοποίηση του γυαλιού και των υπολειμμάτων καφέ που παράγει. Κάτι που συνάδει απόλυτα με την totally green προσέγγιση του IT, απέναντι στις κουζίνες του, καθώς όπως δηλώνει περήφανα η ομάδα του ομίλου: “IT is the zero waste movement! IT is time to act!”

Η σταθερή ανά τα χρόνια φιλοσοφία του It restaurant 

Το IT μπορεί να άνοιξε τα φτερά του και σε νέες γειτονιές στην Πρωτεύουσα, ωστόσο οι αξίες και η φιλοσοφία της κουζίνας του, παραμένουν σταθερές στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν. Βασικοί του πυλώνες; Πάντα φρέσκο, υγιεινό, νόστιμο και δημιουργικά “γήινο” φαγητό. Οι αξίες του περιστρέφονται σταθερά γύρω από τη λιτή και εγκάρδια εξωστρέφεια, την απλότητα, την τιμιότητα, την αλληλεγγύη, την γνησιότητα, τις ποιοτικές σχέσεις, τον σεβασμό και την αισθητική. Παράλληλα, πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους του, ήταν και παραμένει η ανάγκη να λειτουργούν με κοινωνική συνείδηση, ευαισθησία και ειλικρίνεια απέναντι σε κάθε πελάτη. 

“Ninis Toasties & Paninis”: Το νέο concept in concept στο It Χαλανδρίου

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του ομίλου, μας συστήνει και το νέο της food concept με την ονομασία “Ninis Toasties & Paninis”. Άλλο ένα food concept που λειτουργεί με την zero waste λογική και γεννήθηκε μέσα από τις ίδιες πρώτες ύλες του ΙΤ στην πράσινη κουζίνα του Χαλανδρίου. Λαχταριστά τοστ και paninis σε αλμυρές, αλλά και γλυκές, εκδοχές που “ιντριγκάρουν” ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ότι πρέπει για brunch, ή light lunch ή breakfast στο χέρι. Επιλέξτε ανάμεσα σε classics, signatures και sweets ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για τους φίλους των classics υπάρχουν επιλογές όπως Caprese με φρέσκια mozzarella, ντομάτα, χειροποίητο pesto βασιλικού. Άλλες τόσες -αλλά τελείως διαφορετικές- είναι και οι επιλογές στην κατηγορία των Signatures:  Halloumi Melanzana με ψητό χαλούμι, ψητά λαχανικά, λιαστές ντομάτες και ελιά και Truffle Melt με φρέσκο σπανάκι, μανιτάρια, bechamel μαύρης τρούφας, mozzarella.

Από τον κατάλογο θα ήταν αδύνατον να απουσιάζουν οι γλυκές επιλογές:  apple Praline με μήλο, καρύδια και πραλίνα φουντουκιού και Honey Manouri με μανούρι, θυμαρίσιο μέλι και σουσάμι. 

It is a green date λοιπόν…

Info: Παλαιολόγου 31, Χαλάνδρι, τηλ. 2106810009 

To It Company συνεργάζεται με την Polygreen και παρουσιάζουν το νέο, "πράσινο", take away spot στο Χαλάνδρι

Λίγα λόγια για την Polygreen

H Polygreen είναι μια εταιρεία ηγέτης στον τομέα της κυκλικής οικονομίας παγκοσμίως. Με έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό και την καινοτομία, η Polygreen εξειδικεύεται σε αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Με παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, η Polygreen υλοποιεί άμεσα και αποτελεσματικά μερικά από τα πιο απαιτητικά, σε τεχνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά projects παγκοσμίως. Παράλληλα η Polygreen παρέχει σε επιχειρήσεις, δήμους, και κοινότητες, το Just Go Zero, ένα σύστημα από ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τέλος, μέσα από στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικές δράσεις, η Polygreen στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. 

Το άρθρο αυτό είναι ανακοίνωση που έλαβα στο inbox μου και επειδή το βρήκα ενδιαφέρον, το αναδημοσιεύω.

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Surtuko © Copyright 2021
Close