Μελωμένο κοκκινιστό κριθαρότο

Ένα από τα πιο απλά αλλά απίστευτα γευστικά κριθαράκια, με μπόλικη ζουμερή ντομάτα. Πανεύκολο, γρήγορο και ό,τι πιο comfort.
Ένα από τα πιο απλά αλλά απίστευτα γευστικά κριθαράκια, με μπόλικη ζουμερή ντομάτα. Πανεύκολο, γρήγορο και ό,τι πιο comfort.

Με αυτό το κριθαράκι με ντομάτες έχουμε περάσει μαζί άπειρα βράδια, που είχα κολλήσει με το λάπτοπ, που δεν είχα σηκώσει κεφάλι πριν η πείνα βαρέσει κόκκινο, που βαριόμουν να μαγειρεύω, που βαριόμουν να πλένω, και που απλά ήθελα ένα μπολ φαγητό να με πάρει αγκαλιά. Γιατί αυτό το κριθαρότο τσεκάρει όλα τα κουτάκια. Είναι πανεύκολο, είναι γρήγορο, θέλει λίγα υλικά, είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμο, και είναι άπειρα κόμφορτ. Μελωμένες ντομάτες, και ένα χυλωμένο κριθαράκι που έχει βράσει μέσα στο ζουμί τους για να ρουφήξει όλη τους τη γεύση. 

Θα το κάνεις τα πρώτα κρύα του φθινωπόρου με καλοκαιρινές ντομάτες, θα το κάνεις και τον χειμώνα με ντομάτα κονσέρβα, θα το πασπαλίσεις με φέτα ή άλλο τυρί, ή και σκέτο γιατί και πάλι μούρλια είναι. Θα ανοίξεις και ένα μπουκάλι κρασί, όσο μαγειρεύεις. Εγώ πήγα με ξινόμαυρο σε blend για να είναι πιο μαλακό. Εσύ διάλεξε ό,τι είναι για σένα πιο comfort, γιατί είναι λίγα τα κρασιά που δεν θα ταίριαζαν με αυτό το πιάτο. 

Και θα νιώσεις αμέσως λίιιιιγο καλύτερα. 

5 απο 1 ψηφο

Μελωμένο κοκκινιστό κριθαρότο

Ένα από τα πιο απλά αλλά απίστευτα γευστικά κριθαράκια, με μπόλικη ζουμερή ντομάτα. Πανεύκολο, γρήγορο και ό,τι πιο comfort.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 20 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο , προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 125 γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα στον τρίφτη
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό ζωμό λαχανικών
  • 250 ml ζεστό νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βασιλικό για το σερβίρισμα
  • φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε το ελαιόλαδο.
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίξε το σκόρδο στο τηγάνι και σόταρε μέχρι να πάρει χρώμα, ρίξε το μπούκοβο, και τον πελτέ μέχρι να καραμελώσει, 2-3 λεπτά.
    ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • Ρίξε μέσα το κριθαράκι, την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματίνια, τον ζωμό, κάλυψε με νερό, και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε, και άσε το όσο χρόνο λέει η συσκευασία από το κριθαράκι, ρίχνοντας κανένα ανακάτεμα που και που, και λίγο νερό αν χρειάζεται.
    125 γρ. κριθαράκι, 1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα, 5-6 ντοματίνια, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό ζωμό λαχανικών, 250 ml ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι
  • Σέρβιρε μόλις περάσει ο χρόνος ή μόλις το κριθαράκι σου μελώσει, με λίγη φέτα και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.
    βασιλικό, φέτα
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Πάρε μέρος στη συζήτηση

  1. Άρης says:

    5 stars
    Απλώς τέλειο.. ❤️

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close