Αυτή εδώ, δεν είναι μία μακαρονάδα. Ούτε όμως και μία μακαρονοσαλάτα. Είναι και τα δύο. Άκου. Ντοματίνια, βασιλικός μυρωδάτος και διάφορες άλλες νοστιμιές, που θα τα κοπανήσεις για να βγάλουν όλη τους τη γεύση και να γίνουν μια ζουμερή σάλτσα χωρίς μαγείρεμα. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε της MISKO με ζωντανό πράσινο και κόκκινο χρώμα από τα λαχανικά. Τα ενώνεις και τα ανακατεύεις, ώστε η ζέστη από τα μακαρόνια να μαγειρέψει ίσα-ίσα τη σάλτσα για να είναι ευχάριστα ζεστή. Σφάζεις μια κρεμώδη μοτσαρέλα (ή ακόμα καλύτερα μπουράτα) από πάνω, πάντα σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι βελούδινη. Και τσακ-μπαμ έχεις το τέλειο γεύμα για μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα. Βάζεις το υπόλοιπο στο ψυγείο, και έχεις μια δροσερή, με μπόλικα ζουμάκια μακαρονοσαλάτα, να σε περιμένει όταν πεινάσεις.
Μακαρονάδα με σάλτσα καπρέζε (caprese) χωρίς μαγείρεμα
Υλικά
- 250 γρ. MISKO πέννε ριγκάτε τρικολόρε
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ λεμόνι , το ξύσμα και τον χυμό του
- 5-6 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντοματίνια
- 1 μπάλα 125 γρ. μοτσαρέλα ή μπουράτα σε θερμοκρασία δωματίου
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίξε τις πέννες, και βράσε τες για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.250 γρ. MISKO πέννε ριγκάτε τρικολόρε
- Σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ, χτύπα το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τα μισά φύλλα βασιλικού, το λάδι και λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν πάστα. Πρόσθεσε γύρω στα 10 ντοματίνια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους.Μετέφερε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου ρίξε και τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα οποία μπορείς είτε να τα ζουλήξεις με τα χέρια, ή να τα ψιλοκόψεις αν θες να γλιτώσεις το χάος. Αλατοπιπέρωσε και άφησέ τα στην άκρη.1 σκελίδα σκόρδο, ½ λεμόνι, 5-6 φύλλα βασιλικού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 400 γρ. ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι
- Όταν οι πέννες είναι έτοιμες, κράτα 1 κούπα από το νερό που έχουν βράσει, και σούρωσέ τες. Ρίξε τες αμέσως μέσα στο μπολ με τα ντοματίνια, και ανακάτεψε πάρα πολύ καλά μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και να καλύψει καλά όλα τα μακαρόνια. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια, μια κουταλιά τη φορά.
- Σέρβιρε αμέσως. Χώρισε τα ζυμαρικά σε δύο βαθιά πιάτα (ή σε ένα πιάτο και ένα τάπερ), χώρισε τη μοτσαρέλα με τα χέρια και μοίρασέ την από πάνω, πρόσθεσε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι, και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Μπορείς να την φας επί τόπου, ή να τη βάλεις στο ψυγείο για να την φας την επόμενη σαν μακαρονοσαλάτα.5-6 φύλλα βασιλικού, 1 μπάλα 125 γρ. μοτσαρέλα, πιπέρι