Μακαρονάδα με λεμόνι και τόνο

Σε ούτε 15 λεπτά, και με λίγα πραγματάκια που θα έχεις στο ψυγείο σου, μπορείς να τρως μια επική μακαρονάδα γεμάτη οξύτητα, αρώματα και εντάσεις.
Σε ούτε 15 λεπτά, και με λίγα πραγματάκια που θα έχεις στο ψυγείο σου, μπορείς να τρως μια επική μακαρονάδα γεμάτη οξύτητα, αρώματα και εντάσεις.

Είναι κάποιες μέρες που ανοίγεις το ψυγείο και το μόνο που βρίσκεις μέσα είναι ένα λεμόνι. Με αυτό το λεμόνι όμως, και με λίγα ακόμα πράγματα που θα βρίσκονται στα ντουλάπια σου, μπορείς να ετοιμάσεις μια από τις αγαπημένες μου μακαρονάδα. Και μάλιστα μέσα σε 15 λεπτά. Σε όσο δηλαδή χρόνο χρειαστούν για να βράσουν τα μακαρόνια σου.

Μακαρονάδα με λεμόνι και τόνο λοιπόν. Γιατί έναν τόνο όλο και κάπου θα έχεις στα ντουλάπια σου. Με μπόλικο κρεμμυδάκι, ιδανικά φρέσκο, που ταιριάζει απίστευτα με τον τόνο. Αλλά αυτό που την κάνει μαγική, γεμάτη οξύτητα, φρεσκάδα και τσαχπινιά, είναι το λεμόνι, το οποίο αν δεν το έχεις δοκιμάσει με ζυμαρικά, πραγματικά ετοιμάσου για να μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Σκόρδο, κάππαρη αν έχεις, και μπόλικο βασιλικό, και έχεις έτοιμη μια επική μακαρονάδα με εντάσεις, οξύτητα και αρώματα. 

🍷 Αν τη συνοδέψεις με κρασί, που από μένα είναι ναι, ψάξε ένα λευκό ή ροζέ, με υψηλή οξύτητα και αρκετή ένταση, για να δένει με την οξύτητα και την ένταση της μακαρονάδας.

Μακαρονάδα με λεμόνι και τόνο

Σε ούτε 15 λεπτά, και με λίγα πραγματάκια που θα έχεις στο ψυγείο σου, μπορείς να τρως μια επική μακαρονάδα γεμάτη οξύτητα, αρώματα και εντάσεις.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 125 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 80 γρ. τόνο κονσέρβα σε ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 λεμόνι
  • φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια αλατισμένη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε τα 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει η συσκευασία.
    125 γρ. λιγκουίνι, αλάτι
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξε ελαιόλαδο από την κονσέρβα, και σόταρε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη και το μπούκοβο, για ένα λεπτό, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλε λίγες φλούδες από το λεμόνι με ένα peeler και ρίξε τες μέσα. Ρίξε μια κουταλιά νερό από τα μακαρόνια, και ανακάτεψε.
    1 σκελίδα σκόρδο, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη, ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Ρίξε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια απευθείας από την κατσαρόλα. Πρόσθεσε ξύσμα από το λεμόνι και τον χυμό του, τον τόνο, και ανακάτεψε προσθέτοντας νερό από τα μακαρόνια αν χρειάζεται, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
    1 λεμόνι, 80 γρ. τόνο κονσέρβα
  • Βγάλε τις φλούδες από το λεμόνι. Τελείωσε με ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Και φύγαμε.
    φρέσκο βασιλικό, πιπέρι
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close