Η Michelada είναι το δροσιστικό κοκτέιλ μπίρας που λείπει από τα καλοκαίρια σου

Aνάλαφρη, τσαχπίνικη και απόλυτα δροσιστική, αυτή η Michelada ήρθε από το Μεξικό για να σε βγάλει από διλήμματα τύπου παγωμένη μπίρα ή δροσερό κοκτείλ.

Aνάλαφρη, τσαχπίνικη και απόλυτα δροσιστική, αυτή η Michelada ήρθε από το Μεξικό για να σε βγάλει από διλήμματα τύπου παγωμένη μπίρα ή δροσερό κοκτείλ.

Αυτό δεν είναι ένα Bloody Mary. Αυτό είναι ένα κοκτέιλ με μπίρα. Αν δεν έχεις ξαναπιεί κοκτέιλ με μπίρα, πάρε το σαν ένα σημάδι για να αρχίσεις να πίνεις τώρα. Αρχικά ξεκινάς με κάτι που είναι σούπερ από μόνο του: μια μπίρα. Και με δυο-τρεις μπιχλιμπίδια, το μετατρέπεις σε ένα έπος: ανάλαφρο, τσαχπίνικο και απόλυτα δροσιστικό (day drinking ακούω;).

Αυτό λοιπόν είναι μία Michelada. Προέρχεται από το Μεξικό, γιατί έτσι την έχω δει τώρα τελευταία, και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “η κρύα μπίρα μου”. Η βάση είναι παγωμένη μεξικάνικη μπίρα ιδανικά, ή οποιαδήποτε άλλη ανάλαφρη lager σου βρίσκεται. Σε αυτήν θα βάλεις λάιμ που με την οξύτητά του θα την κάνει ακόμα πιο δροσερή, καυτερή σάλτσα για το έξτρα kick, και αυτή την αγγλική σως που κανένα μας δεν ξέρει πως προφέρεται, που το umami της θα σε κάνει να παρακαλάς και για άλλο. Μπορείς να σταματήσεις εδώ, ή να προσθέσεις και λίγο χυμό ντομάτας, για ένα πιο Bloody Mary αποτέλεσμα. Στο Μεξικό βέβαια βάζουν clamato juice που είναι χυμός ντομάτας με ζωμό από όστρακα, αλλά δε μου βρίσκεται πρόχειρος, οπότε θα βολευτούμε με ντοματόχυμο. Αλλά το καλύτερο σημείο είναι το αλάτι με chili στο χείλος του ποτηριού, που σε κάθε γουλιά σου δίνει και μία έξτρα αλμύρα. 

Επειδή ξεροσφύρι δε γίνεται τίποτα, θα συνδυάσεις την Michelada σου με Chilaquiles για το πιο αλήτικο brunch, ή με tacos, quesadillas, παϊδάκια καλαμποκιού, ψάρι cajun.

Σκέψου λοιπόν. Καλοκαιράκι. Μεσημεροαπόγευμα. Ένα απαλό αεράκι φυσάει. Αράζεις στο μπαλκονάκι σου (ή στον καναπέ αγκαλιά με τον ανεμιστήρα, ό,τι προτιμάς). Με μία παγωμένη Michelada στο χέρι. Σταμάτα να φαντασιώνεσαι. Και πήγαινε κάνε το πράξη. 

Η Michelada είναι το δροσιστικό κοκτέιλ μπίρας που λείπει από τα καλοκαίρια σου

Aνάλαφρη, τσαχπίνικη και απόλυτα δροσιστική, αυτή η Michelada ήρθε από το Μεξικό για να σε βγάλει από διλήμματα τύπου παγωμένη μπίρα ή δροσερό κοκτείλ. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 5 λεπτά

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού chili τριμμένο
  • 2 σφήνες λάιμ
  • 60 ml χυμό ντομάτας που έχεις βάλει πριν στο ψυγείο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό από λάιμ
  • 1 κουταλιές της σούπας worcestershire σως
  • λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα
  • 1 παγωμένη μπίρα 330 ml μεξικάνικη ή άλλη ελαφριά lager

Εκτέλεση

  • Βάλε το αλάτι και το chili σε ένα πιάτο και ανακάτεψέ τα.
    1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού chili
  • Πέρασε το χείλος του ποτηριού με τη μία σφήνα λάιμ, και στην συνέχεια βούτηξέ το ανάποδα μέσα στο πιάτο με το αλάτι, και στριφογύρισέ το μέχρι να κολλήσει το μείγμα σε όλο το χείλος (ή μόνο στο μισό αν προτιμάς).
    2 σφήνες λάιμ
  • Ρίξε στο ποτήρι το χυμό ντομάτας, την worcestershire, λίγες σταγόνες καυτερής σάλτσας και ανακάτεψε.
    Γέμισε το ποτήρι με τη μπίρα, ρίχνοντας την σιγά σιγά.
    60 ml χυμό ντομάτας, 2 κουταλιές της σούπας χυμό από λάιμ, λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα, 1 παγωμένη μπίρα 330 ml, 1 κουταλιές της σούπας worcestershire σως
  • Σέρβιρε με την σφήνα λάιμ. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και λίγο τριμμένο πάγο, αλλά εγώ το αποφεύγω γιατί νερώνει το κοκτέιλ.
    2 σφήνες λάιμ

Σημειώσεις

Αν θέλεις, μπορείς αντί για χυμό ντομάτας, να βάλεις ανανά, μάνγκο ή και τίποτα.
Γεύμα: Ποτό
Κουζίνα: Μεξικάνικη
Λέξεις-κλειδιά: Cocktail

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται.

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close