Και εκεί που σκρολάρω αμέριμνη στα σόσιαλ, πέφτει το μάτι μου πάνω σε ένα μικρό γαλλάκι που γυρίζει από το σχολείο υπερχαρούμενο κρατώντας μια μπαγκέτα με βούτυρο και σοκολάτα. Ναι ναι. Μπαγκέτα. Με βούτυρο. Και σοκολάτα. Όπως φαίνεται, αυτό είναι το σνακ ή αλλιώς le goûter, που τρώνε τα παιδάκια στην Γαλλία μετά το σχολείο, για να τους κρατήσει μέχρι το βραδινό. Παιδάκι δεν είμαι, στην Γαλλία δεν είμαι, αλλά αυτό το πράγμα έπρεπε να το δοκιμάσω. Πήρα φρέσκια, ζεστή μπαγκέτα που κι εγώ δεν ξέρω πως κρατήθηκα και δεν έφαγα την μισή στο δρόμο, την έκοψα, την άλειψα με αλατισμένο βούτυρο, τη γέμισα με σοκολάτα, και όρμηξα. Το αποτέλεσμα είναι απλά έπος. Ξεκινάς δαγκώνοντας την τραγανή, βουτυράτη μπαγκέτα, και μετά σου σκάει όλη η γλύκα της σοκολάτας, από εκεί που δεν το περιμένεις. Και επειδή μοιράζονται οι γεύσεις, είναι αρκετά γλυκό χωρίς όμως να είναι πολύ λιγοτικό, όπως η σκέτη σοκολάτα. Ο συνδυασμός δε σοκολάτας με αλάτι είναι αλλού. Ό,τι πρέπει για όταν λιγουρεύεσαι γλυκό, αλλά θέλεις και κάτι πιο χορταστικό. Καλησπέρα νέο μου μεταμεσονύκτιο σνακ!
Το απόλυτο μεταμεσονύκτιο σνακ: μπαγκέτα με βούτυρο και σοκολάτα
Υλικά
- Γαλλική μπαγκέτα
- Αλατισμένο βούτυρο
- Σοκολάτα
Εκτέλεση
- Σιγά που θες οδηγίες τώρα, αλλά εγώ θα σου τις γράψω έτσι κι αλλιώς. Παίρνεις την μπαγκέτα, κόβεις ένα κομμάτι, το σφάζεις στην μέση, το πασαλείβεις με βούτυρο. Σπας τη σοκολάτα, την βάζεις μέσα, διπλώνεις και απολαμβάνεις!