Θέλεις να μυρίσει το σπίτι σου τσουρέκι, να νιώσεις λίγο Πάσχα, αλλά δεν έχεις την παραμικρή όρεξη για ζυμώματα και μανούρες; Εδώ σε έχω!
Mug cake τσουρέκι. Δηλαδή, ένα ωραιότατο κέικ σε κούπα, στο σωστό μπαμπάτσικο μέγεθος για ένα άτομο, που ετοιμάζεται πανεύκολα Ό,τι πρέπει για όλες εκείνες τις στιγμές που σε πιάνει μια λιγούρα για γλυκό, που θες ένα κατιτίς για τον καφέ σου, αλλά δε θέλεις και να κάνεις ένα ολόκληρο ταψί.
Δεν έχει αβγά, και για να το κάνω vegan έβαλα φυτικό ρόφημα και το φυτικό βούτυρο Violife VIOBLOCK που είναι τέλειο για τη ζαχαροπλαστική. Αλλά all the money είναι η κουταλιά από το φυτικό Violife Cocospread στο κέντρο που λιώνει και στάζει και γεμίζει κάθε σου μπουκιά με σοκολατένια γεύση.
Μήπως σε έπιασε καμία λιγούρα για γλυκό;
Mug cake τσουρέκι με σοκολατένια γεύση
Υλικά
- ½ κούπα φαρίνα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
- ⅓ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο VIOBLOCK λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ της κούπας φυτικό ρόφημα (καρύδα, αμύγδαλο, σόγια…)
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό Violife Cocospread με σοκολατένια γεύση
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ, ρίξε τα ξηρά υλικά, δηλαδή την φαρίνα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά, και ανακάτεψε καλά.½ κούπα φαρίνα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι, ⅓ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη, ¼ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- Ρίξε μέσα το λιωμένο VIOBLOCK και το φυτικό ρόφημα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα πηχτό ομοιόμορφο μείγμα.1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο VIOBLOCK, ¼ της κούπας φυτικό ρόφημα
- Πάρε μία κούπα που αντέχει στον φούρνο, άλειψέ όλο το εσωτερικό της με VIOBLOCK, και ρίξε μέσα το μείγμα του κέικ. Ρίξε και μία κουταλιά της σούπας Cocospread στο κέντρο και ζούλα την να μισοβυθιστεί μέσα στο μείγμα.1 κουταλιά της σούπας φυτικό Violife Cocospread με σοκολατένια γεύση
- Ψήσε για 20 λεπτά. Δοκίμασε αν έχει ψηθεί με μία οδοντογλυφίδα: βύθισε την οδοντογλυφίδα, και αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζεις το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
- Βγάλε από το φούρνο, άφησε το για λίγο να κρυώσει 1-2 λεπτά, και όρμα.