
Αύτη η σαλάτα, είναι απλά το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα. Δροσερή και πεντανόστιμη. Eτοιμάζεται πανεύκολα και πάρα πολύ γρήγορα. Χωρίς να ψήνεσαι πάνω από τα μάτια της κουζίνας με τις ώρες. Με τα λαχανικά που τώρα είναι στο απόλυτο πικ τους, γεμάτα γεύση και αρώματα. Και δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Λίγο ψάρι, ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες, κολοκυθάκια τόσο τρυφερά που τρώγονται και ωμά, ένα απλό λαδολέμονο, και χωριάτικο ψωμί. Τόσο δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω, που θα σταματήσω να μιλάω στις 5 προτάσεις. Ρεκόρ.

Δροσερή καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα με ψάρι και ωμά κολοκυθάκια
Το τέλειο γεύμα για τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια, που θες κάτι εύκολο, δροσερό και ελαφρύ.
Υλικά
- 1 κολοκυθάκι
- 125 γρ. ψάρι φιλεταρισμένο χωρίς πέτσα
- 1 ντομάτα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόψε το κολοκυθάκι σε λωρίδες με ένα peeler λαχανικών. Αλάτισε και άφησέ το στην άκρη να βγάλει τα υγρά του.1 κολοκυθάκι
- Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε λίγο ελαιόλαδο. Σκούπισε καλά το ψάρι σου, αλατοπιπέρωσε, και ψήσε το ίσα-ίσα να πάρει χρώμα, 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.125 γρ. ψάρι φιλεταρισμένο, αλάτι, ελαιόλαδο, πιπέρι
- Όσο ψήνεται το ψάρι σου, κόψε τη ντομάτα σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλόκοψε τα μυρωδικά. Σκούπισε τα κολοκυθάκια ώστε να φύγουν τα ζουμιά τους και και βάλε τα όλα σε ένα μπολ με αλάτι, λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.1 ντομάτα, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ή άνηθο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, αλάτι, ελαιόλαδο
- Μόλις ψηθεί το ψάρι, διέλυσέ το με τα χέρια σου, ρίξε το στο μπολ. Ανακάτεψε καλά. Και όρμα απαραιτήτως με ψωμί για να ρουφήξεις όλα τα ζουμάκια.
Το ωμό κολοκυθάκι, επειδή δεν το έχω κάνει ποτέ, θυμίζει…. altende ζυμαρικό;
Όχι καλέ. Αν είναι φρέσκο και τρυφερό, είναι σαν αγγουράκι θα έλεγα αλλά χωρίς τα υγρά.