Πικάντικη και κρεμώδης μακαρονάδα του 10λέπτου 

Και πλούσια, και spicy, και μεταξένια και έτοιμη σε όσο χρόνο χρειάζεται για να βράσουν τα ζυμαρικά σου. Έφυγες.
Και πλούσια, και spicy, και μεταξένια και έτοιμη σε όσο χρόνο χρειάζεται για να βράσουν τα ζυμαρικά σου. Έφυγες.

Ένα μόνο πράγμα είναι καλύτερο από μία μακαρονάδα. Και αυτό είναι μια μακαρονάδα που ετοιμάζεται μέσα λιγότερο από 10 λεπτά. Σε όσο χρόνο δηλαδή χρειάζεται για να βράσει το MISKO σπαγγέτι σου, από 100% ελληνικό σιτάρι. Και δεν θα σε στείλει ταξίδι στο σούπερ-μάρκετ, γιατί ετοιμάζεται με πράγματα που μάλλον θα έχεις στην κουζίνα σου. 

Αυτή λοιπόν η μακαρονάδα, είναι πικάντικη, κρεμώδης, πλούσια και μεταξένια, χάρη στο αβγό που έχει μέσα. Ναι το αβγό δεν είναι μόνο για την καρμπονάρα, αλλά μπορεί να κάνει μεταξένιες και πολλές ακόμα μακαρονάδες σου. 

Μην την κοιτάς και σου τρέχουν τα σάλια. Πήγαινε να τη φτιάξεις. Και σε 10΄θα είναι στα χέρια σου. 

Πικάντικη και κρεμώδης μακαρονάδα του 10λέπτου 

Και πλούσια, και spicy, και μεταξένια και έτοιμη σε όσο χρόνο χρειάζεται για να βράσουν τα ζυμαρικά σου. Έφυγες.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 1 αβγό
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 125 γρ. σπαγγέτι No.6 MISKO
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάσε το αβγό, ρίξε την παρμεζάνα, ανακάτεψε καλά και άφησέ τα στην άκρη.
    30 γρ. παρμεζάνα, 1 αβγό
  • Ρίξε το σπαγγέτι Νο.6 MISKO σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράσε τα 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που λέει η συσκευασία.
    125 γρ. σπαγγέτι No.6 MISKO, αλάτι
  • Όσο βράζουν τα μακαρόνια, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο, ρίξε το μπούκοβο για ένα λεπτό, το λιωμένο σκόρδο, για μισό λεπτό, και την πάστα ντομάτας, ανακάτεψε, και άφησέ την να καραμελώσει 2 λεπτά. Ρίξε στην συνέχεια μισή κουτάλα νερό από τα μακαρόνια, και ανακάτεψε καλά.
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • Βγάλε τα ζυμαρικά με μια τρυπητή κουτάλα ή μία τσιμπίδα από το νερό, και ρίξε τα μέσα στο τηγάνι. Ανακάτεψε καλά, αραίωσε με λίγο νερό από τα μακαρόνια και ανακάτεψε.
  • Ρίξε μισή κουταλιά νερό από τα μακαρόνια μέσα στο μπολ με το αβγό και την παρμεζάνα, και ανακάτεψε καλά. Ρίξε και τα μακαρόνια, τον βασιλικό, και ανακάτεψε.
    1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • Σέρβιρε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και λίγο ακόμα τυρί, και όρμα.
    πιπέρι
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close