Μπαμπάτσικο σάντουιτς με αβγοσαλάτα σε φοκάτσια

Η πιο βελούδινη αβγοσαλάτα, μέσα σε αφράτη φοκάτσια. Κάτι σαν μεσογειακή εκδοχή του γιαπωνέζικου egg sando. Ό,τι πρέπει για τα βραστά αβγά που περίσσεψαν.

 Η πιο βελούδινη αβγοσαλάτα, μέσα σε αφράτη φοκάτσια. Κάτι σαν μεσογειακή εκδοχή του γιαπωνέζικου egg sando. Ό,τι πρέπει για να αξιοποιήσεις βραστά αβγά που περίσσεψαν.

Ναι, αν δεν έκανα εγώ συνταγή για τα leftovers πασχαλινά αβγά θα γκρεμιζόταν κανένας φούρνος, και δε γίνεται να το αφήσω να συμβεί αυτό στους αγαπημένους μου φούρνους. Λοιπόν. Με απλά λόγια θα το λέγαμε σάντουιτς με αβγοσαλάτα. Επειδή όμως εδώ μιλάμε κυριλάτα, θα πω ότι είναι τύπου γιαπωνέζικο egg sando αλλά σε μεσογειακή εκδοχή, γιατί βιώνω ακόμα φάση #Πάσχαστοχωριό. 

Το κλου εδώ είναι ότι χωρίζεις τους κρόκους, τους ανακατεύεις με την μαγιονέζα και την μουστάρδα μέχρι να γίνουν μια υπέροχη κροκένια κρέμα, και μετά τους ενώνεις με τα ασπράδια, για να φτιάξεις την πιο βελούδινη και κρεμώδη αβγοσαλάτα που έχεις φάει έβερ. Τη βάζεις σε μπαμπάτσικη και αφράτη φοκάτσια, γιατί ή κάνουμε σάντουιτς ή δεν κάνουμε. Με λίγη ντοματούλα γιατί ούτε κι εγώ δεν μπορώ να φάω τόσα αβγά ξεροσφύρι. Και με ένα μελάτο αβγό στο κέντρο, γιατί τα πάντα είναι καλύτερα με έναν κρόκο να τρέχει. Νόμος. 

Μπαμπάτσικο σάντουιτς με αβγοσαλάτα σε φοκάτσια

Η πιο βελούδινη αβγοσαλάτα, μέσα σε αφράτη φοκάτσια. Κάτι σαν μεσογειακή εκδοχή του γιαπωνέζικου egg sando. Ό,τι πρέπει για τα βραστά αβγά που περίσσεψαν.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 λεπτά

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 φοκάτσια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ μικρή ώριμη ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράσε τα αβγά: Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό, και βάλε το σε δυνατή φωτιά να βράσει. Ρίξε προσεκτικά μέσα τα αβγά. Στα 7 λεπτά ακριβώς βγάλε το πρώτο ώστε να μείνει μελάτο, και βάλε το σε παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Και στα 12 λεπτά βγάλε τα υπόλοιπα 3 αβγά, και βάλε τα πάλι σε παγωμένο νερό, ξεχωριστά ε, μην τα μπερδέψεις.
    4 αβγά
  • Φρυγάνισε το ψωμί: Στο ενδιάμεσο, βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόψε τις άκρες από την φοκάτσια, άνοιξε την στη μέση, και ψήσε την από την εσωτερική πλευρά μόνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, για 2 περίπου λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστή, τρίψε τη φρυγανισμένη πλευρά μανιασμένα με μία σκελίδα σκόρδο.
    1 φοκάτσια, 1 σκελίδα σκόρδο
  • Τρίψε τη ντομάτα στη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη μέχρι να φτάσεις στη φλούδα.
    ½ μικρή ώριμη ντομάτα
  • Ετοίμασε την αβγοσαλάτα: ξεφλούδισε τα 3 αβγά που έχουν βράσει 12 λεπτά. Χώρισε τους κρόκους και βάλε τους σε ένα μπολ. Πρόσθεσε την μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, και ανακάτεψε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Ψιλόκοψε τα ασπράδια, αλατοπιπέρωσέ τα, ρίξε τα μέσα στο μπολ, ρίξε και το κρεμμυδάκι, και ανακάτεψε.
    1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Πάμε για συναρμολόγηση. Πάρε την κάτω φέτα της φοκάτσιας. Άπλωσε με ένα κουτάλι τη ντομάτα και βάλε αλάτι, πιπέρι. Ξεφλούδισε το αβγό των 7 λεπτών και ακούμπησέ το στο κέντρο του ψωμιού. Άπλωσε από πάνω την αβγοσαλάτα με ένα κουτάλι. Καπάκωσέ με την πάνω φέτα της φοκάτσιας. Κόψε στη μέση έτσι ώστε να κοπεί και το μελάτο αβγό. Και έγινες.
    αλάτι, πιπέρι

Σημειώσεις

Αντί για ντομάτα μπορείς να βάλεις ή αβοκάντο, ή ό,τι άλλο θέλεις, ή και τίποτα.
Γεύμα: Brunch, Σάντουιτς
Κουζίνα: Ασιατική, Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: leftovers, Vegetarian, Αβγά, Σάντουιτς

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται.

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close