Ζουμερό σάντουιτς με ψητή μελιτζάνα, χαλούμι, και την πιο κρεμώδη σάλτσα από γλυκιά πιπεριά

Το σάντουιτς με ψητά λαχανικά όπως θα έπρεπε να είναι. Ετοιμάσου να γίνεις χάλια. Αλλά να απολαύσεις κάθε δευτερόλεπτο.

Το σάντουιτς με ψητά λαχανικά όπως θα έπρεπε να είναι. Ετοιμάσου να γίνεις χάλια. Αλλά να απολαύσεις κάθε δευτερόλεπτο.

Το σάντουιτς με ψητά λαχανικά, είναι ότι πιο σαντ σε σάντουιτς μπορείς να πετύχεις εκεί έξω. Παραλαδωμένα λαχανικά, με μοναδικό ντρέσινγκ μία πέστο, κι άλλο λάδι δηλαδή, και ελάχιστο μπαλσάμικo. Άντε και καμιά φέτα να τους κάνει παρέα. Σαντ. 

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ένα σάντουιτς με ψητά λαχανικά όπως του αξίζει να είναι. Τις ψητές πιπεριές, το πιο λιγδιασμένο κομμάτι αυτού του σάντουιτς, τις πετάμε. … στο μπλέντερ, μαζί με μαγιονέζα και φουρνιστό λεμόνι, για να κάνουμε μια κρεμώδη σως που κλείνει όλη τη γλύκα και την γεύση της ψητής πιπεριάς χωρίς την ενοχλητική υφή. Τις ψητές μελιτζάνες, που είναι και το καλύτερο μέρος αυτού του σάντουιτς τις κρατάμε. Φουρνιστές, με ελάχιστο λαδάκι για να μην παπαριάσουν. Αφήνουμε τη φέτα για το μπριάμ, και βάζουμε ψητό χαλούμι, αλμυρό και τραγανό, να έχεις και κάτι να μασάς μέσα σε ένα σάντουιτς που είναι όλα μαλακά. Από πάνω και φρέσκια ντομάτα, και δροσερή σαλάτα και πίκλα κρεμμυδιού, για να δώσουν την απαραίτητη φρεσκάδα και οξύτητα που του λείπει. Άντε κρατάμε και το πέστο, γιατί πάει με την σαλάτα. Για μπαλσάμικo ούτε να ακούσω. Και καταλήγουμε με ένα σάντουιτς που είναι και ζεστό, και δροσερό, με υφές, με οξύτητες και με μια σάλτσα έπος.

Θα το δαγκώσεις. Θα γίνεις χάλια. Και δε θα το μετανιώσεις ούτε δευτερόλεπτο.

Ζουμερό σάντουιτς με ψητή μελιτζάνα, χαλούμι, και την πιο κρεμώδη σάλτσα από γλυκιά πιπεριά

Το σάντουιτς με ψητά λαχανικά όπως θα έπρεπε να είναι.  Ετοιμάσου να γίνεις χάλια. Αλλά δε θα το μετανιώσεις ούτε δευτερόλεπτο.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ 10 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 50 λεπτά

Υλικά

  • 1 παχουλή μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 120 γρ. χαλούμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο , προαιρετικά
  • 2 ψωμάκια για σάντουιτς με σκληρή κόρα
  • 50 γρ. φύλλα ρόκας ή άλλη σαλάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιανδρου ή άλλο μυρωδικό
  • 1 κουταλιά της σούπας πέστο
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200° C.
  • Ψήσε τα λαχανικά: Κόψε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, περίπου 1 εκ. Κόψε την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια. Άπλωσέ τα σε ένα ταψί να μην ακουμπάνε. Κόψε το κρεμμύδι στη μέση οριζόντια. Το μισό βάλε το στην άκρη, το άλλο μισό κόψε το σε μεγάλα κομμάτια και βάλε το στο ταψί. Ράντισέ τα όλα με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε, πασάλειψε ωραία να πάει παντού.
    Κόψε το λεμόνι στη μέση, βάλε το μισό στην άκρη και από το άλλο μισό, βγάλε τα κουκούτσια και βάλε το στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
    Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε τα μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν οι πιπεριές και να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, περίπου 40 λεπτά.
    1 παχουλή μελιτζάνα, 1 πιπεριά, 1 κρεμμύδι, 1 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • Ετοίμασε την πίκλα κρεμμυδιού. Κόψε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι λεπτές φέτες. Βάλε τες σε ένα μπολ, ρίξε το ξίδι, πρόσθεσε 1-2 κουταλιές νερό μέχρι να καλυφθούν, και άφησέ τες στην άκρη.
    1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • Λίγο πριν βγουν τα λαχανικά, ψήσε το χαλούμι: Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόψε το χαλούμε σε 6 φέτες και ψήσε το μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
    120 γρ. χαλούμι
  • Ετοίμασε τη σως πιπεριάς: Βάλε σε ένα μπλέντερ, την ψημένη πιπεριά, το ψημένο κρεμμύδι, την ψίχα από το λεμόνι, το σκόρδο, τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το μπούκοβο, και πολτοποίησε καλά. Δοκίμασε, βάλε αλάτι και πιπέρι, και πρόσθεσε λίγο λεμόνι ακόμα αν χρειάζεται.
    1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα, ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι
  • Κόψε τα ψωμάκια στη μέση και βάλε τα 1-2 λεπτά στον σβηστό φούρνο για να ζεσταθούν.
    2 ψωμάκια για σάντουιτς
  • Βάλε τη ρόκα ή ό,τι σαλάτα χρησιμοποιείς και τα μυρωδικά σε ένα μπολ, βάλε λίγο λεμόνι και αλάτι και ανακάτεψε.
    50 γρ. φύλλα ρόκας, 2 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιανδρου
  • Κόψε τη ντομάτα σε χοντρές φέτες και αλάτισε.
    1 μεγάλη ντομάτα, αλάτι
  • Και πάμε για συναρμολόγηση: Πάρε το ένα ψωμάκι. Άπλωσε τη μισή ποσότητα από τη σως πιπεριά στο κάτω κομμάτι. Μην το λυπάσαι, κι ας τρέχει. Άπλωσε μισή κουταλιά της σούπας πέστο στο πάνω κομμάτι. Πάρε το κάτω ψωμάκι, βάλε από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, και λίγο λεμόνι. Έπειτα το χαλούμι. Μετά τη ντομάτα. Από πάνω μπόλικη σαλάτα. Και τέλος την πίκλα κρεμμυδιού. Καπάκωσε. Κόψε στη μέση. Και δώσε του να καταλάβει.
    1 κουταλιά της σούπας πέστο
    Το σάντουιτς με ψητά λαχανικά όπως θα έπρεπε να είναι. Ετοιμάσου να γίνεις χάλια. Αλλά να απολαύσεις κάθε δευτερόλεπτο.

Σημειώσεις

Βρες εδώ συνταγή για να κάνεις τη δική σου πέστο με φιστίκια αιγίνης.
Γεύμα: Κυρίως, Σάντουιτς
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Λαχανικά, Σάντουιτς

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται.

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close