Αν το “δεν περιγράφω άλλο” ήταν σάντουιτς, θα ήταν αυτό ακριβώς εδώ. Με έμπνευση από το ιταλοαμερικάνικο chicken parmigiana, αλλά στην πιο αλήτικη, πανεύκολη, σκορδάτη, και meatless εκδοχή του. Από έξω, απλό γαλλικό μπαγκετάκι που πασαλείφτηκε με βούτυρο, σκόρδο και παρμεζάνα για να γίνει ένα κρατσανιστό, χρυσαφένιο σκορδόψωμο. Από μέσα, τραγανά και λαχταριστά Garden Gourmet Vegan Nuggets με τη γνωστή, αγαπημένη γεύση των nuggets, αλλά από φυτικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά και πλούσια σε πρωτεΐνη. Λουσμένα με σάλτσα ντομάτας, όχι την απλή, την κατσαρολάτη, αλλά φτιαγμένη από φουρνιστά ντοματίνια που ψήθηκαν μέχρι να σκάσουν από γλύκα και να καραμελώσουν. Μπόλικη λιωμένη μοτσαρέλα από πάνω. Πέστο, για ένα ακόμα επίπεδο γεύσης και φρεσκαδούρας. Και λίγη ακόμα παρμεζάνα. Αλλά το καλύτερο είναι ότι όλο αυτό θα το βουτήξεις και μέσα στην σάλτσα ντομάτας που περίσσεψε.
Σάντουιτς με vegan nuggets, σάλτσα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα μέσα σε σκορδόψωμο
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 250 γρ. ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα πέστο:
- 10 γρ. φιστίκια αιγίνης ή κουκουνάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κούπα φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας λεμόνι
- αλάτι
Για τα σάντουιτς:
- 8 κομμάτια Garden Gourmet Vegan Nuggets
- 2 μικρές μαλακές μπαγκέτες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 125 γρ. μοτσαρέλα
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C στο γκριλ
- Ξεκίνα με τη σάλτσα ντομάτας. Βάλε τα ντοματίνια σε ένα ταψάκι. Ξεφλούδισε τις 2 σκελίδες σκόρδο και πέτα τες μέσα στο ταψάκι. Πασάλειψε με το θυμάρι ή την ρίγανη, ελαιόλαδο, αλάτι, και βάλε τον στον φούρνο μέχρι να μαυρίσουν τα ντοματίνια και να σκάσουν, περίπου μισή ώρα.
- Βάλε τα Garden Gourmet Vegan Nuggets μέσα σε ένα άλλο ταψάκι. Βάλε τα και αυτά στον φούρνο μαζί με τα ντοματίνια και ψήσε τα μέχρι να χρυσαφίσουν, για 10-12 λεπτά, γυρνόντας τα πλευρά μία φορά. Βγάλε τα και άφησέ τα στην άκρη μέχρι να έρθει η ώρα τους.
- Παράλληλα, ετοίμασε την πέστο. Πέτα όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να γίνουν μια χοντροκομμένη πάστα. Δοκίμασε, πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται, και άφησέ την στην άκρη.
- Πάμε στο σκορδόψωμο. Βάλε σε ένα πυρίμαχο μπολάκι το βούτυρο, βάλε το 1-2 λεπτά στον φούρνο μέχρι να λιώσει. Ρίξε μέσα το σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακάτεψε.Κόψε τις μπαγκέτες στην μέση, άλειψέ τες από την κομμένη πλευρά με το βούτυρο, και πασπάλισε με τον φρέσκο βασιλικό. Βάλε τες σε ένα ταψάκι, με την κομμένη πλευρά από πάνω.Βγάλε τα ντοματίνια από τον φούρνο όταν είναι έτοιμα, και ψήσε τα σκορδόψωμό σου μέχρι να χρυσαφίσει, 2-3 λεπτά.
- Όσο ψήνεται το σκορδόψωμο, άδειασε το ταψάκι με τα ντοματίνια σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σάλτσα.
- Πάμε για συναρμολόγηση. Βγάλε τα σκορδόψωμα από τον φούρνο. Άσε τα πάνω κομμάτια στην άκρη. Κράτα τα κάτω κομμάτια στο ταψί. Βάλε από πάνω από 4 Garden Gourmet Vegan Nuggets σε καθένα. Πασάλειψε με ένα κουτάλι την σάλτσα μαρινάρα. Μην την βάλεις όλη, κράτα λίγη για να κάνεις βούτες μετά. Κόψε την μοτσαρέλα σε φέτες, και μοίρασέ την στα 2 σκορδόψωμα. Βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε τα μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα, περίπου 5 λεπτά.
- Και σέρβιρε. Βγάλε τα ψωμάκια από τον φούρνο. Λούσε τα με ένα κουταλάκι με την πέστο. Πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα. Καπάκωσε με πάνω μέρος του ψωμιού. Κόψε στην μέση. Βούτα στην σάλτσα ντομάτας. Και απόλαυσε.