Το εστιατόριο Σοφός είναι η αφορμή που περίμενες για να σχεδιάσεις εκδρομή για κρασιά στη Νεμέα

Αχανείς αμπελότοποι, επισκέψιμα οινοποιεία, μπόλικο Αγιωργίτικο, και σούπερ φαγητό με κρασιά για το κλείσιμο. Και όλα αυτά μόλις 1.5 ώρα από την Αθήνα.
Αχανείς αμπελότοποι, επισκέψιμα οινοποιεία, μπόλικο Αγιωργίτικο, και σούπερ φαγητό με κρασιά για το κλείσιμο. Και όλα αυτά μόλις 1.5 ώρα από την Αθήνα.

Στον Σοφό στη Νεμέα βρέθηκα μετά από ένα 5 ήμερο βουκολικό ταξίδι πολλών χιλιομέτρων στην Αιτωλοακαρνανία και την Πελοπόννησο, κουρασμένη, παγωμένη γιατί είχε και ψόφο, άυπνη, και αγουροξυπνημένη. Η μέρα είχε ξεκινήσει βέβαια καταπληκτικά, με επισκέψεις σε οινοποιεία και δοκιμές Αγιωργίτικου (τι άλλο, στην Νεμέα είμαστε, την μεγαλύτερη οινοποιητική περιοχή Αγιωργίτικου). Όπου, ένας φίλος οινοποιός σύστησε την ταβέρνα του Σοφού για να φάμε μετά. Και εκεί που περίμενα άλλη μια επαρχιακή ταβέρνα με παϊδάκια, βρέθηκα σε μία όαση με τζάκι, τζαζ μουσικές, χαμηλό φωτισμό και περιποιημένα πιάτα στα τραπέζια. 

Ο Σοφός βλέπεις είναι ένα από αυτά τα διαμαντάκια εκτός Αθηνών που κρατάνε τη γεύση ψηλά. Από πρώην οινομαγειρείο, πέρασε στη νέα γενιά, στα εγγόνια, και εξελίχθηκε σε εστιατοριάρα με πειραγμένες παραδοσιακές γεύσεις από ολόφρεσκιες ντόπιες πρώτες ύλες, τζαζ μουσικές και υπέροχη φιλοξενία. Εννοείται πως πέρα από καλό φαγητό έχει και τρελή λίστα εμφιαλωμένων κρασιών, φουλ στο Αγιωργίτικο προφανώς. 

Και για αυτό έχει γίνει στέκι κάθε είδους οινόφιλων που έρχονται στην περιοχή για τα οινοποιεία, αλλά και των ίδιων των οινοποιών την περιοχής που πιθανότατα θα δεις να τρώνε και να πίνουν στα διπλανά τραπέζια.

Αχανείς αμπελότοποι, επισκέψιμα οινοποιεία, μπόλικο Αγιωργίτικο, και σούπερ φαγητό με κρασιά για το κλείσιμο. Και όλα αυτά μόλις 1.5 ώρα από την Αθήνα.

Τι δοκίμασα: Μια κολοκυθόσουπα βελούδινη για το καλωσόρισμα. Δροσερή σαλάτα με κατακόκκινα ντοματίνια και κρεμώδη ντόπια μπουράτα. Αβγά τηγανητά με σπαράγγια και στακοβούτυρο. Κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια και τρούφα. Και ψάρι με τραγανή κρούστα και χόρτα σε έναν πεντανόστιμο ζωμό. 

Τι ξεχώρισα: Αβγά + σπαράγγια + στακοβούτρο = L.F.E. Μπρουτάλ και φίνο ταυτόχρονα, όπως όλη η φιλοσοφία του μενού του Σοφού.

Θα ξαναπάω: Για την τέλεια ημερήσια εκδρομή, αφού η Νεμέα απέχει μόλις 1.5 ώρα από την Αθήνα. Λοιπόν, ξεκινάμε με τουρ στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας ή κάποια από τα πολλά επισκέψιμα οινοποιεία (τσέκαρε στα link για ώρες) για δοκιμή και για φόρτωμα κιβωτίων Αγιωργίτικου, βολτούλα στα αρχαία και στη φύση μετά, και τέλειο φαγητό για το κλείσιμο. Και ψιτ. Δεν οδηγούμε όταν πίνουμε. 

Info: Εστιατόριο Σοφός, Δερβενακίων, Νεμέα, 📞 2746 023070, Instagram 

Τα μέρη που μπαίνουν στα σούρτα φέρτα του surtuko.gr είναι αυτά που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, που  απόλαυσα πραγματικά, και που θα επισκεφτώ ξανά και ξανά. Πάντα δοκιμάζω όλα τα πιάτα που αναφέρω, εκτός κι αν λέω το αντίθετο. Ό,τι γράφεται εδώ είναι πάντα η υποκειμενική μου γνώμη και τίποτα άλλο.

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Πάρε μέρος στη συζήτηση

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Surtuko © Copyright 2021
Close