fbpx

Σπαγγέτι που έχει βράσει σε κόκκινο κρασί

Μισό μπουκάλι κρασί για το σπαγγέτι, και μισό μπουκάλι για εσένα. Έτοιμο σε 15’.

Μισό μπουκάλι κρασί για το σπαγγέτι, και μισό μπουκάλι για εσένα. Έτοιμο σε 15’.

Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και δε θα μπορούσα να μη σου έχω το απόλυτα μοιραίο και comfort πιάτο για να περιποιηθείς το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή σου, τη μία και μοναδική σου αγάπη: εσένα. 

Το επίσημο ιταλικό του όνομα είναι Spaghetti All’Ubriaco, που σημαίνει μεθυσμένο σπαγγέτι, γιατί έχει  

έχει βράσει μέσα σε μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί. Έτσι ρουφάει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του κρασιού, και να παίρνει ένα μωβ-κόκκινο χρώμα ικανό να επισκιάσει όλες τις καρδούλες που κυκλοφορούν σήμερα στο Instagram. Το τελειώνεις στο τηγάνι με μια βουτυράτη σάλτσα με μπόλικο σκόρδο, γιατί μπορείς, μπούκοβο, αν μπορείς, λίγο ακόμα κρασί και μπόλικο μαϊντανό. Η γεύση του κρασιού είναι και αυτή που θα καθορίσει την τελική γεύση. Οπότε διάλεξε ένα αξιοπρεπές κόκκινο ξηρό κρασί, όχι κάτι τρελά ακριβό, αλλά κάτι που θα έπινες ευχάριστα. 

Ετοιμάζεται σούπερ γρήγορα. Και το καλύτερο, σου μένει και μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί για να απολαύσεις με την πάρτη σου, απλώνοντας τις ποδάρες σου σε ολόκληρο τον καναπέ. Αν πάλι θες να διπλασιάσεις (ή να πολλαπλασιάσεις) τις μερίδες, πολλαπλασίασε ανάλογα και την ποσότητα νερού και κρασιού.

Σπαγγέτι που έχει βράσει σε κόκκινο κρασί

Μισό μπουκάλι κρασί για το σπαγγέτι, και μισό μπουκάλι για εσένα. Έτοιμο σε 15’. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 λεπτά

Υλικά

  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί και extra 2 κουταλιές της σούπας για τη σάλτσα
  • 125 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο προαιρετικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα , πεκορίνο, ή Σαν Μιχάλη για το σερβίρισμα, προαιρετικά
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάλε το νερό και το κρασί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσει, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Πρόσθεσε τα μακαρόνια και βράσε τα 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
  • Στο ενδιάμεσο, βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το μπούκοβο και το σκόρδο και σόταρε μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 1 λεπτό. Σβήσε με τις 2 κουταλιές κρασί.
  • Μόλις το σπαγγέτι είναι έτοιμο, ρίξε το μέσα στο τηγάνι, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας νερό από τα μακαρόνια και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα. Πρόσθεσε τον μαϊντανό και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε αμέσως, σκέτα, ή με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, και με το υπόλοιπο κρασί για συνοδεία. Aπαραίτητα.

Σημειώσεις

Αν θες να διπλασιάσεις (ή να πολλαπλασιάσεις) τις μερίδες, πολλαπλασίασε ανάλογα και την ποσότητα νερού και κρασιού.
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται.

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close