Τι κι αν οι μέρες μικραίνουν σιγά-σιγά; Ευκαιρία να μαζευόμαστε για κοκτεϊλάκια μια ώρα αρχύτερα.
Σήμερα έχω το αγαπημένο μου κοκτεϊλ έβερ: spicy margarita, με Cenote Tequila, την ultra premium μεξικάνικη tequila από 100% Agave. Ένα μόνο πράγμα είναι καλύτερο από μία margarita: μια margarita που έρχεται παρέα με tacos. Ειδικά αν και αυτά έχουν μέσα tequila.
Άκου. Πικάντικες γαρίδες που θα ανάψεις με τεκίλα για έξτρα coolness. Μαζί με δροσερή και τραγανή σαλάτα από κόκκινο λάχανο, κρεμμύδι και κόλιανδρο. Φέτα για λίγο ακόμα αλμύρα. Και την πιο δροσερή και εθιστική σως αβοκάντο – γιαούρτι. Μέσα σε μαλακές τορτίγιες. Θα τα συνοδέψεις άψογα με margaritas που θα κάνει όσο spicy θέλεις και αντέχεις, και θα τα εξαφανίσεις σχεδόν όσο γρήγορα θα τα ετοιμάσεις.
Tacos με πικάντικες γαρίδες & τεκίλα μαζί με spicy margaritas για τo τέλειο tacos night
Υλικά
Για τα tacos:
- ½ κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
- ½ κούπα κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ τον χυμό του, ξεχωριστά
- 1 ώριμο μεσαίο αβοκάντο
- 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 425 γρ. μεσαίες ή μεγάλες γαρίδες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι ή πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 15 ml Tequila Cenote Blanco
- 4 μικρές μαλακές τορτίγιες
- σφήνες λάιμ
- φέτα ή άλλο λευκό τυρί
- καυτερή σως
- αλάτι
- πιπέρι
Για 1 margarita:
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού chili σκόνη
- 2 σφήνες λάιμ
- 45 ml Tequila Cenote Blanco
- 22.5 ml χυμό λάιμ
- 22.5 ml Cointreau
- 3 ml σιρόπι αγαύης
- 1 πιπεριά chili
Εκτέλεση
Για τα tacos:
- Ξεκίνα με την σαλάτα. Κόψε το κρεμμύδι σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείς. Κόψε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Ψιλόκοψε τον κόλιανδρο. Πέτα τα σε ένα μπολ. Αλάτισε. Πρόσθεσε τον χυμό από μισό λάιμ, ανακάτεψε και άφησέ τα στην άκρη να μαριναριστούν.
- Ετοίμασε τη σως: Κόψε το αβοκάντο. Πέτα το σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, και τον χυμό από το υπόλοιπο μισό λάιμ, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια βελούδινη μους. Δοκίμασε και πρόσθεσε λεμόνι ή αλάτι αν χρειάζεται.
- Πάμε στις γαρίδες. Ξεφλούδισε τις γαρίδες, αφαίρεσε την μαύρη φλέβα, κόψε κεφάλι και ουρά. Στέγνωσέ τες καλά. Βάλε τες σε ένα μπολ, πέτα μέσα τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι, και ανακάτεψε να πάει παντού.
- Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ζέστανε το ελαιόλαδο. Ρίξε μέσα τις γαρίδες. Μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά, περίπου στα 1-2 λεπτά, γύρισέ τες, και ψήσε τις άλλο τόσο μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.Σβήσε με την Tequila Cenote Blanco. Πάρε έναν αναπτήρα με μακρύ ρουξούνι, από αυτούς που έχουμε για το τζάκι, και με πολύ προσοχή, άναψε την Tequila Cenote Blanco. Μαγείρεψε μέχρι να σβήσει η φωτιά. Αν δεν νιώθεις και πολύ σίγουρο με τις φωτιές, απλά ρίξε την Tequila Cenote Blanco μέσα στο τηγάνι και περίμενε μέχρι να εξατμιστεί.
- Πάμε για συναρμολόγηση. Ζέστανε ελαφρά τις τορτίγιες. Πάρε μία τορτίγια. Βάλε λίγες γαρίδες. Από πάνω λάιμ. Μετά σαλάτα. Μπόλικη σως. Και τέλος την φέτα ή το λευκό τυρί. Αν θέλεις, προσθέτεις και λίγο καυτερή σως.
Για την margarita:
- Βάλε το αλάτι και το chili σε ένα πιάτο και ανακάτεψέ τα.
- Πέρασε το χείλος από ένα χαμηλό ποτήρι με μία σφήνα λάιμ, και στην συνέχεια βούτηξέ το ανάποδα μέσα στο πιάτο με το αλάτι, και στριφογύρισέ το μέχρι να κολλήσει το μείγμα σε όλο το χείλος (ή μόνο στο μισό αν προτιμάς).
- Ρίξε μέσα σε ένα σέικερ πάγο, την Tequila Cenote Blanco, τον χυμό λάιμ, το Cointreau, και το σιρόπι αγαύης και χτύπα καλά.
- Σούρωσε τη margarita μέσα στο ποτήρι, αφού το έχεις γεμίσει με πάγο.
- Σέρβιρε με μία πιπεριά chilly. Αν θέλεις ακόμα περισσότερο spiciness, μπορείς να προσθέσεις και φέτες από την πιπεριά chilly.Πάρε μία margarita στο ένα χέρι, ένα taco στο άλλο, τσούγκρισε και enjoy!