Τσιγαριστά φασόλια με αβγό και καπνιστό τυρί 

Μεταμόρφωσε ό,τι περίσσεψε από την φασολάδα της προηγούμενης σε ένα τελείως διαφορετικό πιάτο, μέσα σε 15 λεπτά.

Θα κάνω που θα κάνω ολόκληρη φασολάδα, ας βάλω και καμία μερίδα παραπάνω, λες. Τρως σήμερα. Τρως αύριο. Και μετά δε θες να την ξαναδείς μπροστά σου. Και μένει η φασολάδα να αραχνιάζει στο βάθος του ψυγείου, μέχρι να την πετάξεις μαζί με το τάπερ. Μη μου στεναχωριέσαι και μην μου απελπίζεσαι. Εγώ είμαι εδώ, για να σου μιλήσω για τους φίλους μας τα #leftovers μέρος 2ο (και τελευταίο). 

Αυτό εδώ το πιάτο φτιάχτηκε με ό,τι περίσσεψε από την παραπροχτεσινή φασολάδα, και είναι από αυτά τα πιάτα που είναι απλά σε σύλληψη αλλά τεράστια σε γεύση. Η έμπνευση είναι από το χωριό του μπαμπά μου, γιατί διαθέτουμε και τέτοιο κυρίες και κύριοι. Μη φαντάζεσαι ότι την έμαθα από καμία γιαγιά ή καμιά θεια. Στα ίντερνετς την βρήκα κι εγώ. Μου τράβηξε την προσοχή γιατί έχει αβγό (προφανώς), και γιατί έχει ένα τυρί που έχει σημαδέψει τα παιδικά μου χρόνια: το μπάτσο. Ο λόγος δεν είναι μόνο τα καθόλου πρωτότυπα και politically correct αστεία γύρω από το όνομά του (βλέπε θέλεις να φας έναν μπάτσο, έλα να σου δώσω ένα μπάτσο κλπ κλπ), αλλά και η τσίτα αλμυρή γεύση του. Μπάτσο δεν έβαλα, γιατί εδώ χάμω προφανώς δε βρήκα, και γιατί προτίμησα ένα καπνιστό τυρί που έχει εξίσου έντονο χαρακτήρα, και αυτό το άρωμα καπνίλας που τόσο άψογα ταιριάζει με τη φασολάδα. 

Λοιπόν. Χτεσινή φασολάδα, που την επόμενη μέρα πάντα είναι καλύτερη και πιο χυλωμένη. Ένα αβγό να τρέχει απολαυστικά. Και κομματάκια λιωμένο τυρί να σου σκάνε που και που στο στόμα σαν μικρές βομβίτσες γεύσης. Και όλα αυτά σε λιγότερο από 15 λεπτά. 

Τσιγαριστά φασόλια με αβγό και καπνιστό τυρί 

Μεταμόρφωσε ό,τι περίσσεψε από την φασολάδα της προηγούμενης σε ένα τελείως διαφορετικό πιάτο, μέσα σε 15 λεπτά.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. καπνιστό τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • ½ πιάτο φασολάδα
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο, ρίξε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και τσιγάρισε το, για περίπου 5 λεπτά.
  • Αλεύρωσε το τυρί και ρίξε το στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  • Ρίξε τη φασολάδα στο τηγάνι.
  • Μόλις ζεσταθεί η φασολάδα, κάνε μία μικρή τρύπα στην μέση, σπάσε ένα αβγό, και αλατοπιπέρωσέ το. Καπάκωσε και μαγείρεψε μέχρι ίσα-ίσα να γίνει το ασπράδι και να μείνει ο κρόκος ρευστός, για 5 περίπου λεπτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με τον μαϊντανό. Θα τα φας εννοείται απευθείας από το τηγάνι μαζί με χωριάτικο ψωμί για τις απαραίτητες βούτες.
Γεύμα: Brunch, Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: leftovers, Αβγά, Όσπρια

Το έφτιαξες;

Ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, βάλε tag @surtuko_ και hashtag #surtuko για να τη θαυμάσω και να την κάνω share!

Σε φιλώ,

Σουρτούκω

Πάρε μέρος στη συζήτηση

Θέλουμε την γνώμη σου!

Το e-mail σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία συνταγής




Close
Surtuko © Copyright 2021
Close