Τηγάνισε το αβγό: Βάλε ένα wok ή ένα μεγάλο τηγάνι (ιδανικά όχι αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά, και ζέστανε λίγο λάδι, ρίξε το ένα αβγό, αλατοπιπέρωσέ το, και τηγάνισε το όπως σου αρέσει. Βγάλε το από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη. Δυνάμωσε τέρμα τη φωτιά.
Προετοίμασε τα υλικά σου: Αυτό το πιάτο μαγειρεύεται πάρα πολύ γρήγορα, οπότε φρόντισε όλα τα υλικά σου να είναι έτοιμα.Ετοίμασε την σάλτσα. Σε ένα μπολάκι ρίξε τη ζάχαρη και το ζεστό νερό, και ανακάτεψε για να λιώσει. Πρόσθεσε τη σάλτσα σόγιας και τη fish sauce, ανακάτεψε και δοκίμασε.Ψιλόκοψε τα μυρωδικά, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Κόψε τα λαχανικά αν χρειάζεται.Σπάσε το ρύζι. Ρίξε την σάλτσα και ανακάτεψε καλά για να πάει παντού. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Ώρα για το αβγό: Σπρώξε το ρύζι στην άκρη και ρίξε λίγο λάδι ακόμα στο κενό. Τράβα το τηγάνι από την φωτιά. Σπάσε ένα αβγό στο λάδι, αλατοπιπέρωσε ελαφρά, και ανακάτεψε το αβγό σπάζοντας το με την κουτάλα για να γίνει scrambled. Αν το τηγάνι είναι πολύ καυτό, το αβγό θα γίνει scrambled και εκτός της φωτιάς. Αν όχι, επέστρεψε το τηγάνι στην φωτιά. Μόλις το αβγό γίνει, ανακάτεψε με το ρύζι. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ανακάτεψε, και τέλος!
Σέρβιρε αμέσως: Βάλε το ρύζι σε ένα πιάτο ή μπολ και από πάνω το τηγανητό αβγό. Πασπάλισε με τον κόλιανδρο και τα φιστίκια ή τα τηγανητά κρεμμύδια. Βάλε στo πλάι το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις φέτες αγγούρι, το λάιμ και την καυτερή σάλτσα. Στάξε λίγες σταγόνες lime, πάρε κουτάλι και πέσε με τα μούτρα.