Ψήσε το χαλούμι: Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το χαλούμι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Κόψε τα λαχανικά: στο ενδιάμεσο, κόψε σε φέτες την ντομάτα το αγγουράκι και το κρεμμύδι, και βάλε λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.
Συναρμολόγησε: Ζέστανε αν θέλεις την αραβική στο τηγάνι, λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Βάλε μία γενναία ποσότητα baba ganoush, από πάνω τα λαχανικά, τις φέτες χαλούμι, τον κόλιανδρο, πασπάλισε με θυμάρι, σουσάμι και σουμάκ, δίπλωσε και όρμα!