Ετοίμασε το γιαούρτι: σε ένα μπολ λιώσε το σκόρδο, ρίξε από πάνω το λεμόνι, και άφησέ το 5 λεπτά για να σπάσει λίγο η σκορδίλα. Πρόσθεσε το γιαούρτι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, και άφησέ το στην άκρη για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πόσαρε το αβγό: βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να σχηματίζει φυσαλίδες, χαμήλωσε τη φωτιά για να το διατηρήσεις σε αυτή την κατάσταση. Σπάσε το αβγό πρώτα σε ένα φλιτζανάκι, και από το φλιτζανάκι ρίξε το απαλά στο νερό. Βράσε το μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά να μείνει μαλακός ο κρόκος, περίπου 3-4 λεπτά. Μπορείς να το βγάλεις με μία τρυπητή κουτάλα (αυτή για τα μακαρόνια κάνει τέλεια τη δουλειά) και να τσεκάρεις πιέζοντας απαλά πρώτα το ασπράδι και μετά τον κρόκο. Όταν είναι έτοιμο, βγάλε το με την τρυπητή κουτάλα, και βάλε το πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει. Αν σκοπεύεις να φρυγανίσεις το ψωμί σου, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις. Ετοίμασε το πικάντικο βούτυρο: στο ενδιάμεσο, ζέστανε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή σε ένα μπρίκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει, περίπου 1-2 λεπτά. Μην το αφήσεις παραπάνω γιατί θα καεί πριν καν το καταλάβεις. Βγάλε το από την φωτιά, ρίξε μέσα το μπούκοβο, πάρε μια τζούρα βουτυρίλας, και ανακάτεψε.
Σέρβιρε αμέσως: πάρε ένα ρηχό μπολάκι, στρώσε μέσα το γιαούρτι με ένα κουτάλι αφήνοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο, ακούμπησε από πάνω το ποσέ αβγό, ρίξε το λιωμένο βούτυρο κυκλικά να πάει παντού, και σκόρπισε λίγο επιπλέον άνηθο από πάνω. Πάρε το ψωμάκι σου, και ετοιμάσου για αέρινες βούτες.