Κολασμένο grilled cheese sandwich με κίμτσι, σπανάκι και αβγό
Πικάντικη και λαχταριστή, αυτή τη σαντουιτσάρα θα μπορούσες να τη φας για πρωινό ή για κανονικό γεύμα, αφού έχει και τα λαχανικούλια της και τα αβγουλάκια της και τα όλα της.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutesλεπτά
Υλικά
1κουταλιά της σούπαςελαιόλαδο
1χούφτασπανάκι
2κουταλιές της σούπαςκίμτσι ή άλλο τουρσί
2φέτεςπροζυμένιο φωμί
½κουταλιά της σούπαςβούτυρο
50γρ. κασέρι ή άλλο τυρί που λιώνει, τριμμένο
1αβγό
αλάτι
Εκτέλεση
Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε το μισό ελαιόλαδο. Κόψε το σπανάκι σε λωρίδες, ρίξε το μέσα, σόταρέ το για ένα λεπτό, για να πάει παντού το ελαιόλαδο, καπάκωσέ το, άσε το 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλάτισε, βγάλε το από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη.
Ψιλόκοψε το κίμτσι, ρίξε το στο τηγάνι, σόταρέ το για 1-2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί, και βάλε το και αυτό στην άκρη.
Ζέστανε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο. Βάλε μέσα τις 2 φέτες ψωμί από την εσωτερική τους πλευρά, ψήσε τες για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λίγο τραγανές, και γύρισε τες για να ψηθούν και από την άλλη.
Παράλληλα βάλε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται για το οβγό.
Βάλε στην μία φέτα ψωμί το σπανάκι και από πάνω το τριμμένο τυρί, και περίμενε να λιώσει.
Όσο το τυρί λιώνει, τηγάνισε το αβγό στο άλλο τηγανάκι όπως σου αρέσει και βάλε αλάτι. Αν έχεις μεγάλο τηγάνι, θα μπορούσες αυτά να τα κάνεις και στο ίδιο.
Μόλις το τυρί λιώσει, άπλωσε από πάνω το κίμτσι, και ακούμπησε από πάνω το τηγανητό αβγό. Καπάκωσε με την άλλη φέτα ψωμί, ζούλα για να σπάσει, κόψε στην μέση, και άντε γεια!
Σημειώσεις
Οι ποσότητες είναι στο περίπου, γιατί εξαρτάται και από το μέγεθος του ψωμιού και από τα κέφια σου. Οπότε αυτοσχεδίασε, και κάνε ό,τι σου βγαίνει.