Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ψιλόκοψε τα λαχανικά, δηλαδή κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, και τα μυρωδικά, όλα μαζί, σε πολύ μικρά κομματάκια. Παραδοσιακά αυτό γίνεται με mezzaluna ή μαχαίρι, αλλά ας μη γελιόμαστε, θα το κάνεις στο multi, όπως κι εγώ.
Ρίξε τα λαχανικά και τα μυρωδικά σου στο τηγάνι, αλάτισε, και σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά.
Σβήσε με το κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί.
Πρόσθεσε την ντομάτα, αλάτισε, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Παράλληλα, ετοίμασε το pangrattato. Βάλε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζέστανε το ελαιόλαδο. Χτύπα το ψωμί στο multi για να γίνει ψίχουλα. Ρίξε τα στο τηγάνι, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο, σόταρέ τα για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, και βγάλε τα από την φωτιά.
Βράσε τα μακαρόνια: Βάλε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει, ρίξε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Πρόσθεσε τα μακαρόνια λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η σάλτσα σου, και βράσε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Bγάλε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα με μια κουτάλα ζυμαρικών και ρίξε τα στην σάλτσα. (Αν τα σουρώσεις, κράτα τουλάχιστον μισή κούπα από το νερό τους) Ανακάτεψε καλά για να καλυφθούν τα μακαρόνια με τη σάλτσα και αν χρειάζεται αραίωσε με λίγο από το νερό που έχουν βράσει.
Και σέρβιρε: Mοίρασε τα μακαρόνια σε 2 βαθιά πιάτα, πασπάλισε με το pangrattato, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και απόλαυσε μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.