Μισό μπουκάλι κρασί για το σπαγγέτι, και μισό μπουκάλι για εσένα. Έτοιμο σε 15’.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutesλεπτά
Υλικά
1 ½κούπανερό
1/2μπουκάλικόκκινο κρασίκαι extra 2 κουταλιές της σούπας για τη σάλτσα
125γρ. σπαγγέτιή λιγκουίνι
2κουταλιές της σούπαςελαιόλαδο
½κουταλάκι του γλυκούμπούκοβοπροαιρετικά
1σκελίδασκόρδοσε λεπτές φέτες
1κουταλιά της σούπαςμαϊντανόψιλοκομμένο
παρμεζάνα, πεκορίνο, ή Σαν Μιχάλη για το σερβίρισμα, προαιρετικά
αλάτι
Εκτέλεση
Βάλε το νερό και το κρασί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσει, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Πρόσθεσε τα μακαρόνια και βράσε τα 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
Στο ενδιάμεσο, βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το μπούκοβο και το σκόρδο και σόταρε μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 1 λεπτό. Σβήσε με τις 2 κουταλιές κρασί.
Μόλις το σπαγγέτι είναι έτοιμο, ρίξε το μέσα στο τηγάνι, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας νερό από τα μακαρόνια και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα. Πρόσθεσε τον μαϊντανό και ανακάτεψε.
Σέρβιρε αμέσως, σκέτα, ή με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, και με το υπόλοιπο κρασί για συνοδεία. Aπαραίτητα.
Σημειώσεις
Αν θες να διπλασιάσεις (ή να πολλαπλασιάσεις) τις μερίδες, πολλαπλασίασε ανάλογα και την ποσότητα νερού και κρασιού.