Go Back

Μπαμπάτσικο σάντουιτς με αβγοσαλάτα σε φοκάτσια

Η πιο βελούδινη αβγοσαλάτα, μέσα σε αφράτη φοκάτσια. Κάτι σαν μεσογειακή εκδοχή του γιαπωνέζικου egg sando. Ό,τι πρέπει για τα βραστά αβγά που περίσσεψαν.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutes

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 φοκάτσια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ μικρή ώριμη ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράσε τα αβγά: Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό, και βάλε το σε δυνατή φωτιά να βράσει. Ρίξε προσεκτικά μέσα τα αβγά. Στα 7 λεπτά ακριβώς βγάλε το πρώτο ώστε να μείνει μελάτο, και βάλε το σε παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Και στα 12 λεπτά βγάλε τα υπόλοιπα 3 αβγά, και βάλε τα πάλι σε παγωμένο νερό, ξεχωριστά ε, μην τα μπερδέψεις.
    4 αβγά
  • Φρυγάνισε το ψωμί: Στο ενδιάμεσο, βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόψε τις άκρες από την φοκάτσια, άνοιξε την στη μέση, και ψήσε την από την εσωτερική πλευρά μόνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, για 2 περίπου λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστή, τρίψε τη φρυγανισμένη πλευρά μανιασμένα με μία σκελίδα σκόρδο.
    1 φοκάτσια, 1 σκελίδα σκόρδο
  • Τρίψε τη ντομάτα στη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη μέχρι να φτάσεις στη φλούδα.
    ½ μικρή ώριμη ντομάτα
  • Ετοίμασε την αβγοσαλάτα: ξεφλούδισε τα 3 αβγά που έχουν βράσει 12 λεπτά. Χώρισε τους κρόκους και βάλε τους σε ένα μπολ. Πρόσθεσε την μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, και ανακάτεψε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Ψιλόκοψε τα ασπράδια, αλατοπιπέρωσέ τα, ρίξε τα μέσα στο μπολ, ρίξε και το κρεμμυδάκι, και ανακάτεψε.
    1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Πάμε για συναρμολόγηση. Πάρε την κάτω φέτα της φοκάτσιας. Άπλωσε με ένα κουτάλι τη ντομάτα και βάλε αλάτι, πιπέρι. Ξεφλούδισε το αβγό των 7 λεπτών και ακούμπησέ το στο κέντρο του ψωμιού. Άπλωσε από πάνω την αβγοσαλάτα με ένα κουτάλι. Καπάκωσέ με την πάνω φέτα της φοκάτσιας. Κόψε στη μέση έτσι ώστε να κοπεί και το μελάτο αβγό. Και έγινες.
    αλάτι, πιπέρι

Σημειώσεις

Αντί για ντομάτα μπορείς να βάλεις ή αβοκάντο, ή ό,τι άλλο θέλεις, ή και τίποτα.
Γεύμα: Brunch, Σάντουιτς
Κουζίνα: Ασιατική, Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: leftovers, Vegetarian, Αβγά, Σάντουιτς