Το πιο αλήτικο brunch έρχεται από το Μεξικό και λέγεται Chilaquiles
Τραγανά chips τορτίγιας (nachos), πικάντικη, ελαφρά καπνιστή σάλτσα, ένα τηγανητό αβγό, και μπόλικη αλμυρή φέτα. Και δε θα χρειαστεί ούτε κρεμμύδι να ψιλοκόψεις. Αλητεία;
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 30 minutesλεπτά
Υλικά
1μικρόκρεμμύδι
2σκελίδεςσκόρδο
2μεγάλες ώριμεςντομάτες
1-2καυτερές πιπεριές
½λάιμ
2αβγά
4χούφτεςchips τορτίγιας(nachos)
60γρ.φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φύλλακόλιανδρου για το σερβίρισμα
1αβοκάντο για το σερβίρισμα
καυτερή σάλτσα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
Προετοίμασε τα λαχανικά: Ξεφλούδισε το κρεμμύδι και κόψε το στη μέση, Ξεφλούδισε τα σκόρδα. Κόψε τις ντομάτες στη μέση και βγάλε το κουκούτσι. Κόψε τα κοτσάνια από τις πιπεριές.
1 μικρό κρεμμύδι, 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, 1-2 καυτερές πιπεριές, 2 σκελίδες σκόρδο
Μόλις το τηγάνι κάψει καλά, βάλε τα λαχανικά μέσα με την κομμένη πλευρά στο τηγάνι, και άφησέ τα εκεί χωρίς να τα κουνάς, μέχρι να καραμελώσουν και να αποκτήσουν μαύρα σημάδια, περίπου 5-6 λεπτά. Γύρισέ τα για να αποκτήσουν μαύρα σημάδια και από την άλλη πλευρά.
Μόλις τα λαχανικά σου καραμελώσουν ωραία, βγάλε τα από το τηγάνι, ρίξε τα στο μπλέντερ, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και πολτοποίησέ τα.
Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια, ρίξε λίγο ελαιόλαδο, άδειασε τη σάλσα από το μπλέντερ μέσα στο τηγάνι, και άφησέ τη μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 3-4 λεπτά. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξε το χυμό lime, ανακάτεψε και άφησε τη σάλσα στην άκρη.
½ λάιμ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Παράλληλα, βάλε ένα δεύτερο τηγάνι στη φωτιά, ρίξε λίγο ελαιόλαδο, και τηγάνισε τα αβγά σου όπως σου αρέσουν. Εδώ να πω ότι αν δεν θέλεις να πλένεις 2 τηγάνια, μπορείς απλά να αδειάσεις τη σάλσα σε ένα μπολ, και να τηγανίσεις τα αβγά στο ίδιο τηγάνι που έκανες τη σάλσα. Βέβαια θα έχεις να πλύνεις το μπολ. Διάλεξε και πάρε.
2 αβγά
Και συναρμολόγησε: Χώρισε τα chips ανάμεσα σε δύο πιάτα. Ρίξε από πάνω τη σάλσα από το τηγάνι, και ανακάτεψε λίγο να πάει παντού. Βάλε από πάνω από ένα τηγανητό αβγό, αλάτισε, και πασπάλισε με τη φέτα και τα φύλλα κόλιανδρου. Ολοκλήρωσε αν θες με φέτες αβοκάντο και καυτερή σάλτσα.
Θα σου πρότεινα να βάλεις διπλάσια ποσότητα από τα υλικά της salsa, να την ετοιμάσεις και να αποθηκεύσεις τη μισή στο ψυγείο γιατί θα θες να φας chilaquiles ξανά μέσα στην εβδομάδα.