Η Michelada είναι το δροσιστικό κοκτέιλ μπίρας που λείπει από τα καλοκαίρια σου
Aνάλαφρη, τσαχπίνικη και απόλυτα δροσιστική, αυτή η Michelada ήρθε από το Μεξικό για να σε βγάλει από διλήμματα τύπου παγωμένη μπίρα ή δροσερό κοκτείλ.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 5 minutesλεπτά
Υλικά
1κουταλιά της σούπαςαλάτι
1κουταλάκι του γλυκούchiliτριμμένο
2σφήνεςλάιμ
60mlχυμό ντομάτας που έχεις βάλει πριν στο ψυγείο
2κουταλιές της σούπας χυμό από λάιμ
1κουταλιές της σούπας worcestershire σως
λίγες σταγόνεςκαυτερή σάλτσα
1παγωμένη μπίρα 330 ml μεξικάνικη ή άλλη ελαφριά lager
Εκτέλεση
Βάλε το αλάτι και το chili σε ένα πιάτο και ανακάτεψέ τα.
1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού chili
Πέρασε το χείλος του ποτηριού με τη μία σφήνα λάιμ, και στην συνέχεια βούτηξέ το ανάποδα μέσα στο πιάτο με το αλάτι, και στριφογύρισέ το μέχρι να κολλήσει το μείγμα σε όλο το χείλος (ή μόνο στο μισό αν προτιμάς).
2 σφήνες λάιμ
Ρίξε στο ποτήρι το χυμό ντομάτας, την worcestershire, λίγες σταγόνες καυτερής σάλτσας και ανακάτεψε.Γέμισε το ποτήρι με τη μπίρα, ρίχνοντας την σιγά σιγά.
60 ml χυμό ντομάτας, 2 κουταλιές της σούπας χυμό από λάιμ, λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα, 1 παγωμένη μπίρα 330 ml, 1 κουταλιές της σούπας worcestershire σως
Σέρβιρε με την σφήνα λάιμ. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και λίγο τριμμένο πάγο, αλλά εγώ το αποφεύγω γιατί νερώνει το κοκτέιλ.
2 σφήνες λάιμ
Σημειώσεις
Αν θέλεις, μπορείς αντί για χυμό ντομάτας, να βάλεις ανανά, μάνγκο ή και τίποτα.