Go Back

Κολοκυθάκια με αβγά και τυρί του 10λεπτου 

Ένα πιάτο απλό, που μυρίζει καλοκαιράκι. Θα τα ξεπετάξεις για πρωινό, για μεσημεριανό ή για όποτε σε έχει κόψει η πείνα.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 αβγά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό ρίγανη ή θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο προαιρετικά
  • 30 γρ. χαλούμι τριμμένο ή φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λεμόνι
  • ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεσαίο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Πέτα το σκόρδο μέσα στο τηγάνι και σόταρέ το για 1 λεπτό. Πέτα και τα κολοκυθάκια, αλάτισε, και σόταρέ τα μέχρι να πάρουν χρώμα, 3-4 λεπτά.
    1 σκελίδα σκόρδο, 2 μικρά κολοκυθάκια
  • Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια. Σπάσε μέσα τα αβγά. Πασπάλισε με δυόσμο, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, και με το χαλούμι ή την φέτα. Αν έχεις και κολοκυθοανθούς, ρίξε τους μέσω τώρα. Καπάκωσε, και μαγείρεψε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός.
    2 αβγά, ½ κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό, ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, 30 γρ. χαλούμι, αλάτι, πιπέρι
  • Θα τα φας μέσα από το τηγάνι, αφού τα πασπαλίσεις με φρέσκο δυόσμο και λίγο λεμόνι αν θες, με μπόλικο ψωμί για βούτες.
    φρέσκο δυόσμο, ψωμί, λεμόνι
Γεύμα: Brunch, Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Vegetarian, Αβγά, Λαχανικά