Go Back

Ζουμερή, καπνιστή μακαρονάδα με κολοκυθάκια και μετσοβόνε

Και γρήγορη. Και πανεύκολη. Και κρεμώδης. Και comfort. Και καπνιστή. Και με λαχανικά. Τι άλλο να ζητήσεις πια;
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 20 minutes

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • 125 γρ. σπαγγέτι
  • 60 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
  • ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τυρί για το σερβίρισμα (Σαν Μιχάλη, παλαιωμένη γραβιέρα, ή παρμεζάνα)

Εκτέλεση

  • Βάλε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζέστανε το ελαιόλαδο.
  • Κόψε το κολοκυθάκια σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορείς.
  • Πέτα μέσα στο τηγάνι το σκόρδο, άφησέ το ένα λεπτό μέχρι να μαλακώσει και να αρωματίσει το λάδι, και βγάλε το από το τηγάνι.
  • Πέτα μέσα στο τηγάνι τα κολοκυθάκια, σε ένα στρώμα, αλάτισέ τα, και τηγάνισέ τα γυρίζοντας που και που, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν, και βγάλε τα από το τηγάνι.
  • Παράλληλα, ρίξε το σπαγγέτι μέσα στο νερό που έχει βράσει, και βράσε το 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.
  • Πάρε ένα μπλέντερ. Ρίξε μέσα το 1/3 περίπου από τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, και μία κουταλιά από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια (με μια κουτάλα). Χτύπα τα μέχρι να γίνουν μια ζουμερή κρέμα.
  • Πέτα τα κολοκυθάκια πίσω στο τηγάνι, με κλειστό μάτι. Ψάρεψε το σπαγγέτι μέσα από την κατσαρόλα με μια πιρούνα ζυμαρικών, και ρίξε το μέσα στο τηγάνι. Πέτα από πάνω τα κολοκυθάκια που έχεις λιώσει στο μπλέντερ, το βούτυρο και το μετσοβόνε τριμμένο. Ανακάτευε με μανία μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια από μία μεταξένια, κρεμώδη σάλτσα. Αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτεις και λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει τα μακαρόνια. Πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Και σέρβιρε. Πάρε ένα βαθύ πιάτο, ρίξε μέσα το έπος που έφτιαξες, τρίψε λίγο τυρί από πάνω, αν θες, και όρμα.

Σημειώσεις

Δεν έχεις μετσοβόνε; Βάλε μια φρέσκια γραβιέρα, ένα ωραίο κασέρι, ένα κασκαβάλ, ένα ωραίο τυράκι που να λιώνει. Αλλά για να έχεις και την καπνιστή γεύση, πέτα και λίγο καπνιστή πάπρικα μέσα.
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Vegetarian, Ζυμαρικά, Λαχανικά