Go Back

Δροσερό ceviche και φρουτώδεις Palomas για να συνοδέψεις τις μπαλκονάδες σου

Ετοίμασέ τα πολύ πιο εύκολα από ότι νόμιζες, και ζήσε λίγο ακόμα καλοκαίρι, με την καλύτερη παρέα!
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ 10 minutes
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 20 minutes

Υλικά

Για το ceviche

  • 200 γρ. φρέσκο ψάρι φιλεταρισμένο, χωρίς πέτσα
  • ½ κρεμμύδι
  • 4-5 ντοματίνια
  • 1 καυτερή πιπεριά , προαιρετικά
  • ½ λεμόνι
  • ½ γκρέιπφρουτ
  • ½ lime
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καυτερή σάλτσα για το σερβίρισμα
  • nachos για το σερβίρισμα

Για 1 Paloma:

  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 σφήνα λάιμ
  • παγάκια
  • 60 ml τεκίλα Cenote Blanco
  • 15 ml

    χυμό λάιμ


  • 5 ml σιρόπι αγάβης
  • 120 ml γκρέιπφρουτ σόδα
  • φέτα ροζ γκρέιπφρουτ ή λάιμ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το ceviche:

  • Kόψε το φιλεταρισμένο ψάρι σε κυβάκια και βάλε το σε ένα μπολ. Κόψε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τα ντοματίνια στην μέση ή στα 4 τα μεγαλύτερα, την πιπεριά σε ροδέλες, και πέτα τα στο μπολ. Ψιλόκοψε τον κόλιανδρο, και πέτα τον και αυτόν στο μπολ. Πρόσθεσέ τον χυμό από το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ και το λάιμ. Αλατωπιπέρωσε και ανακάτεψε. Θέλουμε αρκετό χυμό ώστε να καλύψει το ψάρι. Άφησέ το να μαριναριστεί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις τις Palomas, για 10’ λεπτά.
    200 γρ. φρέσκο ψάρι, ½ κρεμμύδι, 4-5 ντοματίνια, 1 καυτερή πιπεριά, ½ λεμόνι, ½ γκρέιπφρουτ, ½ lime, 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι
  • Σέρβιρε παρέα με καυτερή σάλτσα και nachos για βούτηγμα
    καυτερή σάλτσα, nachos

Για τις Palomas:

  • Βάλε το αλάτι σε ένα πιάτο, πέρασε το χείλος του ποτηριού με τη μία σφήνα λάιμ, και στην συνέχεια βούτηξέ το ανάποδα μέσα στο πιάτο με το αλάτι, και στριφογύρισέ το μέχρι να κολλήσει σε όλο το χείλος (ή μόνο στο μισό αν προτιμάς).
    1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 σφήνα λάιμ
  • Γέμισε το ποτήρι με πάγο.
    παγάκια
  • Ρίξε μέσα στο ποτήρι την τεκίλα Cenote Blanco, τον χυμό λάιμ, το σιρόπι αγάβης και ανακάτεψε.
    60 ml τεκίλα Cenote Blanco, 15 ml χυμό λάιμ
, 5 ml σιρόπι αγάβης
  • Γέμισε το ποτήρι με την γκρέιπφρουτ σόδα.
    120 ml γκρέιπφρουτ σόδα
  • Σέρβιρε μαζί με μία φέτα ροζ γκρέιπφρουτ ή λάιμ.
    φέτα ροζ γκρέιπφρουτ ή λάιμ

Σημειώσεις

Στο σεβίτσε έχω χρησιμοποιήσει λαβράκι, αλλά μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε άλλο ψάρι θέλεις, όπως τσιπούρα, σφυρίδα, γλώσσα, στήρα, μπαρμπούνι, σολωμό ή ακόμα και θαλασσινά όπως γαρίδες και καλαμάρι, αρκεί να είναι ολόφρεσκα. Το έχω μαρινάρει μέσα σε λεμόνι, λάιμ και γκρέιπφρουτ, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τα 2 ή και μόνο το λάιμ ή λεμόνι. Αν και θα πρότεινα να μην παραλείψεις το γκρέιπφρουτ γιατί ταιριάζει πολύ με τις Palomas.
Γεύμα: Ορεκτικό, Ποτό, Συνοδευτικό
Κουζίνα: Λατινική Αμερική
Λέξεις-κλειδιά: Θαλασσινά, Κοκτέιλ