Go Back

Σάντουιτς με vegan nuggets, σάλτσα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα μέσα σε σκορδόψωμο

Ένα από τα πιο επικά σάντουιτς που θα φας. Nuggets, σάλτσα μαρινάρα με φουρνιστά ντοματίνια, λιωμένη μοτσαρέλα, πέστο και μπόλικη παρμεζάνα.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ 15 minutes
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 45 minutes

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 10 γρ. φιστίκια αιγίνης ή κουκουνάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κούπα φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • αλάτι

Για τα σάντουιτς:

  • 8 κομμάτια Garden Gourmet Vegan Nuggets
  • 2 μικρές μαλακές μπαγκέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 125 γρ. μοτσαρέλα
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C στο γκριλ
  • Ξεκίνα με τη σάλτσα ντομάτας. Βάλε τα ντοματίνια σε ένα ταψάκι. Ξεφλούδισε τις 2 σκελίδες σκόρδο και πέτα τες μέσα στο ταψάκι. Πασάλειψε με το θυμάρι ή την ρίγανη, ελαιόλαδο, αλάτι, και βάλε τον στον φούρνο μέχρι να μαυρίσουν τα ντοματίνια και να σκάσουν, περίπου μισή ώρα.
  • Βάλε τα Garden Gourmet Vegan Nuggets μέσα σε ένα άλλο ταψάκι. Βάλε τα και αυτά στον φούρνο μαζί με τα ντοματίνια και ψήσε τα μέχρι να χρυσαφίσουν, για 10-12 λεπτά, γυρνόντας τα πλευρά μία φορά. Βγάλε τα και άφησέ τα στην άκρη μέχρι να έρθει η ώρα τους.
  • Παράλληλα, ετοίμασε την πέστο. Πέτα όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να γίνουν μια χοντροκομμένη πάστα. Δοκίμασε, πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται, και άφησέ την στην άκρη.
  • Πάμε στο σκορδόψωμο. Βάλε σε ένα πυρίμαχο μπολάκι το βούτυρο, βάλε το 1-2 λεπτά στον φούρνο μέχρι να λιώσει. Ρίξε μέσα το σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακάτεψε.
    Κόψε τις μπαγκέτες στην μέση, άλειψέ τες από την κομμένη πλευρά με το βούτυρο, και πασπάλισε με τον φρέσκο βασιλικό. Βάλε τες σε ένα ταψάκι, με την κομμένη πλευρά από πάνω.
    Βγάλε τα ντοματίνια από τον φούρνο όταν είναι έτοιμα, και ψήσε τα σκορδόψωμό σου μέχρι να χρυσαφίσει, 2-3 λεπτά.
  • Όσο ψήνεται το σκορδόψωμο, άδειασε το ταψάκι με τα ντοματίνια σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σάλτσα.
  • Πάμε για συναρμολόγηση. Βγάλε τα σκορδόψωμα από τον φούρνο. Άσε τα πάνω κομμάτια στην άκρη. Κράτα τα κάτω κομμάτια στο ταψί. Βάλε από πάνω από 4 Garden Gourmet Vegan Nuggets σε καθένα. Πασάλειψε με ένα κουτάλι την σάλτσα μαρινάρα. Μην την βάλεις όλη, κράτα λίγη για να κάνεις βούτες μετά. Κόψε την μοτσαρέλα σε φέτες, και μοίρασέ την στα 2 σκορδόψωμα. Βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε τα μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα, περίπου 5 λεπτά.
  • Και σέρβιρε. Βγάλε τα ψωμάκια από τον φούρνο. Λούσε τα με ένα κουταλάκι με την πέστο. Πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα. Καπάκωσε με πάνω μέρος του ψωμιού. Κόψε στην μέση. Βούτα στην σάλτσα ντομάτας. Και απόλαυσε.

Σημειώσεις

Leftover tip: Φτιάξε παραπάνω ποσότητα από τις σάλτσες και χρησιμοποίησέ τες στα φαγητά σου τις επόμενες μέρες. Την ντοματένια μπορείς να την βάλεις, σε μακαρονάδα, σε πίτσα, σε αβγά σακσούκα, ή να βάση σε οποιοδήποτε φαγητό θέλει σάλτσα ντομάτας. Την πέστο, σε μακαρονάδα, σε σάντουιτς ή σε ψητά λαχανικά.
Μπορείς να βάλεις vegan βούτυρο, παρμεζάνα και μοτσαρέλα (σε φέτες ή τριμμένη) αν θέλεις να κάνεις το σάντουίτς σου vegan.
Γεύμα: Σάντουιτς
Κουζίνα: Αμερικάνικη, Ιταλική
Λέξεις-κλειδιά: Vegan, Vegetarian, Σάντουιτς