Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και ζέστανε το βούτυρο.
1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Σε ένα βαθύ πιάτο, χτύπα το αβγό με το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια και το γάλα.
1 αβγό, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα κανέλα, ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια, ¼ της κούπας γάλα
Πάρε 2 φέτες τσουρέκι. Κάνε μία τρύπα με το μαχαίρι στο πλάι και γέμισέ τες με την πραλίνα φουντουκιού. Βούτα τες στο μείγμα, άσε τες να ρουφήξουν καλά – καλά το υγρό, και γύρισέ τες από την άλλη πλευρά μέχρι να παπαριάσει καλά και αυτή.
2 παχουλές φέτες ψωμί μπριός, 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Βάλε τις παπαριασμένες φέτες στο τηγάνι και ψήσε τες μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 3 λεπτά. Γύρισε τες με μία σπάτουλα, και ψήσε τες μέχρι να χρυσαφίσει και η άλλη πλευρά για περίπου άλλα 3 λεπτά.
Και σέρβιρε: Ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα. Βάλε τις αβγοφέτες σε ένα πιάτο, πασπάλισε με τη ζάχαρη - κανέλα και όρμα όπως είναι ζεστές.
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη λευκή, ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλαν