Go Back

Κολασμένο french toast γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Σκέψου. Λατρεμένες αβγοφέτες, χρυσοτηγανισμένες και αφράτες, παραγεμισμένες με λιωμένη, ζεστή πραλίνα φουντουκιού. Και σε 10 λεπτά μπορεί να είναι δικές σου. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 10 minutes

Υλικά

  • 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ¼ της κούπας γάλα
  • 2 παχουλές φέτες ψωμί μπριός ή 2 buns
  • 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη λευκή για το σερβίρισμα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλαν για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και ζέστανε το βούτυρο.
    1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Σε ένα βαθύ πιάτο, χτύπα το αβγό με το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια και το γάλα.
    1 αβγό, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα κανέλα, ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια, ¼ της κούπας γάλα
  • Πάρε 2 φέτες τσουρέκι. Κάνε μία τρύπα με το μαχαίρι στο πλάι και γέμισέ τες με την πραλίνα φουντουκιού. Βούτα τες στο μείγμα, άσε τες να ρουφήξουν καλά – καλά το υγρό, και γύρισέ τες από την άλλη πλευρά μέχρι να παπαριάσει καλά και αυτή.
    2 παχουλές φέτες ψωμί μπριός, 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • Βάλε τις παπαριασμένες φέτες στο τηγάνι και ψήσε τες μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 3 λεπτά. Γύρισε τες με μία σπάτουλα, και ψήσε τες μέχρι να χρυσαφίσει και η άλλη πλευρά για περίπου άλλα 3 λεπτά.
  • Και σέρβιρε: Ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα. Βάλε τις αβγοφέτες σε ένα πιάτο, πασπάλισε με τη ζάχαρη - κανέλα και όρμα όπως είναι ζεστές.
    ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη λευκή, ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλαν
Γεύμα: Brunch, Γλυκό
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Αβγά, Γλυκές συνταγές