Ζέστανε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώσε το βούτυρο.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Πέτα μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγείρεψέ το ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.
1 μικρό κρεμμύδι
Πέτα μέσα και τα ρόδια, αλάτισε, και μαγείρεψε τα μέχρι να βγάλουν κάποια από τα ζουμιά τους αλλά να παραμείνουν φρέσκα, περίπου 4-5 λεπτά.
1 κούπα σπόρους από ρόδι, αλάτι
Κάνε δύο τρύπες με μια ξύλινη κουτάλα και σπάσε σε κάθε μία από ένα αβγό, καπάκωσε και μαγείρεψέ τα μέχρι ίσα-ίσα να δέσουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να παραμείνουν ρευστοί, περίπου 5 λεπτά.
2 αβγά
Και σέρβιρε. Βγάλε από την φωτιά, πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι, σουμάκ αν χρησιμοποιείς, αν δεν έχεις δεν έγινε και τίποτα, και φρέσκο κόλιανδρο, αν θες, αν δεν θες και πάλι δεν έγινε και τίποτα. Πάρε κρατσανιστό ψωμί, όρμα από μέσα από το τηγάνι, και μείνε κι εσύ με το στόμα ανοιχτό. Στα έλεγα;
πιπέρι, σουμάκ, φρέσκο κόλιανδρο, ψωμί