Go Back

Κρεμώδες ινδικό κάρυ με vegan κεφτεδάκια

Με γάλα καρύδας, ζεστά μπαχαρικά και μια πανεύκολη αρωματική πάστα curry. Το πιο comfort πιάτο για τις μέρες που χρειάζεσαι μια αγκαλιά σε ένα μπολ.
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 30 minutes

Υλικά

  • 1 συσκευασία Garden Gourmet vegan balls
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι 2εκ. τζίντζερ
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 3 κλαδάκια κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινο προαιρετικά
  • 3 γαρίφαλα προαιρετικά
  • ½ στικ κανέλας προαιρετικά
  • 2 σπόρους κάρδαμο προαιρετικά
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ ή γκαράμ μασάλα
  • 200 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • αλάτι
  • ρύζι ή ινδικές πίτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλε και λίγο ηλιέλαιο ή άλλο ουδέτερο λάδι αν θέλεις, και μόλις ζεσταθεί, ρίξε μέσα τα φυτικά κεφτεδάκια, μέχρι να χρυσαφήσουν από έξω, για 3-4 λεπτά.
    1 συσκευασία Garden Gourmet vegan balls
  • Κόψε το κρεμμύδι στα 4. Κόψε τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο. Κράτα τα φύλλα στην άκρη για το σερβίρισμα. Ρίξε μέσα σε ένα μπλεντεράκι το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και τα κοτσάνια από τον κόλλιανδρο και χτύπα τα μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα.
    1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κομμάτι 2εκ. τζίντζερ, 1 καυτερή πιπεριά, 3 κλαδάκια κόλιανδρο
  • Χαμήλωσε την φωτιά στο τηγάνι σε μέτρια, ζέστανε το λάδι, και ρίξε μέσα τα ολόκληρα μπαχαρικά. Κάνε πίσω γιατί κάποια από αυτά σκάνε. Άφησέ τα να ζεσταθούν περίπου μισό λεπτό.
    1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινο, 3 γαρίφαλα, ½ στικ κανέλας, 2 σπόρους κάρδαμο
  • Πέτα μέσα και την πάστα κάρυ που έφτιαξες από το μπλέντερ, και σόταρέ την ανακατεύοντας συχνά, για 5-6 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι.
  • Ρίξε μέσα και τις ντομάτες, αλάτι και τo κάρυ σε σκόνη. Ναι, βάζουμε κι άλλα μπαχαρικά γιατί στην ινδική κουζίνα θέλουμε να χτίσουμε επίπεδα γεύσης. Ανακάτεψε, καπάκωσε, και άσε τις ντομάτες να σιγομαγειρευτούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους.
    2 μεγάλες ντομάτες, 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ, αλάτι
  • Ξεκαπάκωσε και ρίξε μέσα τα φυτικά κεφτεδάκια. Άνοιξε την κονσέρβα με το γάλα καρύδας, ανακάτεψε γιατί συνήθως πάει πάνω όλη η κρέμα, ρίξε τα 200ml μέσα, ανακάτεψε και σιγομαγείρεψε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για άλλα 10 περίπου λεπτά.
    200 ml γάλα καρύδας
  • Σέρβιρε το κάρυ σε μπολ, ρίξε από πάνω λίγο γάλα καρύδας ακόμα, και πασπάλισε με τα φύλλα του κόλιανδρου. Θα το φας παρέα με ρύζι, με ινδικές πιτούλες ή ακόμα καλύτερα και με τα δύο.
    ρύζι ή ινδικές πίτες

Σημειώσεις

Μπορείς να παραλείψεις κάποια από τα ολόκληρα μπαχαρικά ανάλογα ή να τα προσαρμόσεις ανάλογα με τα γούστα σου και αυτά που έχεις στα ντουλάπια σου. Άλλες ιδέες είναι, σπόροι κόλιανδρου, σπόροι μουστάρδας, μπαχάρι. Ή μπορείς και να μην τα βάλεις καθόλου. Απλά δίνουν άλλο ένα επίπεδο γεύσης στο πιάτο, που το θέλεις.
Γεύμα: Κυρίως
Κουζίνα: Ινδική
Λέξεις-κλειδιά: Vegan, Vegetarian