Ψητό camembert και Old fashioned με tequila Añejo για τα γιορτινά σου μαζέματα
Λιωμένα τυρία με κρατσανιστό ψωμί παρέα με γιορτινά κοκτέιλ. Εγγυημένος συνδυασμός για κάθε γιορτινό τραπέζι.
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ 10 minutesλεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 30 minutesλεπτά
Υλικά
Για το ψητό camembert:
1ξύλινη συσκευασίαcamembert250 γρ.
1σκελίδασκόρδο
1-2κλαδάκιαδεντρολίβανοή θυμάρι
1κουταλιά της σούπαςελαιόλαδο
κρατσανιστό ψωμί
Για ένα Añejo old fashioned:
Παγάκια
60mlTequila Cenote Añejo
7.5mlσιρόπι αγαύης
8σταγόνεςold fashioned bitters
1φλούδα απόπορτοκάλι
Εκτέλεση
Για το ψητό camembert:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180ºC.
Βγάλε το camembert από την χάρτινη συσκευασία, και βάλε το ξανά μέσα στο κάτω μέρος της ξύλινης συσκευασίας. Χάραξε με ένα μαχαίρι τρύπες στο πάνω μέρος.
Κόψε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και σφήνωσε τες στις τρύπες. Κόψε το δεντρολίβανο σε κομμάτια και σφήνωσέ το και αυτό στις τρύπες. Πασπάλισε από πάνω με το ελαιόλαδο. Και βάλε το στον φούρνο μέχρι να λιώσει, για περίπου 20 λεπτά.
Βγάλε το από τον φούρνο, και σέρβιρέ το με μπόλικο ψωμί για βούτες.
Για ένα Añejo old fashioned:
Σε ένα χαμηλό ποτήρι, βάλε 3 παγάκια, ρίξε την μισή ποσότητα (30ml) τεκίλα και ανακάτεψε.
Ρίξε το σιρόπι αγαύης, τα bitters και 2 ακόμα παγάκια και ανακάτεψε ξανά.
Ρίξε την υπόλοιπη τεκίλα και όσο πάγο χρειάζεται για να γεμίσει το ποτήρι, και ανακάτεψε μία τελευταία φορά.
Πάρε το πορτοκάλι, κόψε μία αρκετά μακριά φλούδα, περίπου 8 εκ. Κόψε τις άκρες με ένα μαχαίρι για να είναι πιο ομορφούτσικη, αν θες. Στρίψε την για να βγάλει τα αιθέρια έλαιά της, και ρίξε την στο ποτήρι. And that’s it!