Go Back

Ζουμερή σαλάτα με πορτοκάλια και ελιές

Γλυκόξινη, αλμυρή, umamένια, και λίγο πικάντικη. Ό,τι καλύτερο συνέβη στα πορτοκάλια. 
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 5 minutes

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι
  • 10 ελιές
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κούπα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο)
  • λίγο σκόνη τσίλι προαιρετικά
  • ανθό αλατιού
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλούδισε τα πορτοκάλια με ένα μαχαίρι, ώστε να φύγει όλη η λευκή μεμβράνη και να μείνει μόνο η ψίχα. Κόψε τα σε λεπτές φέτες.
    Κόψε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά σε ένα μαντολίνο.
    Βγάλε τα κουκούτσια από τις ελιές και κόψε τες σε φέτες.
    Ψιλόκοψε τα φύλλα από τα μυρωδικά.
    2 πορτοκάλια, ¼ κόκκινο κρεμμύδι, 10 ελιές, ½ κούπα μυρωδικά
  • Σε ένα μεγάλο πιάτο, άπλωσε τις φέτες από τα πορτοκάλια ώστε να ακουμπάνε. Από πάνω άπλωσε το κρεμμύδι και τις ελιές. Πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την σκόνη τσίλι και τα μυρωδικά. Και απόλαυσε με την ησυχία σου.
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, λίγο σκόνη τσίλι, ανθό αλατιού, πιπέρι
    Γλυκόξινη, αλμυρή, umamένια, και λίγο πικάντικη. Ό,τι καλύτερο συνέβη στα πορτοκάλια.
Γεύμα: Σαλάτα
Κουζίνα: Μεσογειακή
Λέξεις-κλειδιά: Vegan, Vegetarian, σαλάτα