Τραγανή σαλάτα με ταϊλανδέζικο ντρέσινγκ φιστικοβούτυρου
Ένα κρεμώδες και εξωτικό ντρέσινγκ που θα μεταμορφώσει τις λαχανοσαλάτες σου.
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 15 minutesλεπτά
Υλικά
1κούπα λάχανο
1καρότοή άλλα τραγανά λαχανικά
1ξινόμηλο
1κουταλιά της σούπαςφιστίκια
1κουταλιά της σούπαςφύλλα κόλιανδρου
Για το ντρέσινγκ:
1κουταλιά της σούπαςφιστικοβούτυρο
1κουταλάκι του γλυκούfish sauceή soy sauce
½λάιμ
1κουταλάκι του γλυκού μέλι
1κουταλάκι του γλυκούsriracha ή άλλη καυτερή σως
2-3κουταλάκια του γλυκού νερό
Εκτέλεση
Κόψε το λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες, τρίψε το καρότο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη, κόψε το μήλο σε μικρά κομματάκια ή μπαστουνάκια. Βάλε τα σε ένα μπολ και ανακάτεψε.
1 κούπα λάχανο, 1 καρότο, 1 ξινόμηλο
Βάλε όταν τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Δοκίμασε, και προσάρμοσε την γεύση στα γούστα σου. Αραίωσε με λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή η σως.
1 κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού fish sauce, ½ λάιμ, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού sriracha, 2-3 κουταλάκια του γλυκού νερό
Σπάσε τα φιστίκια, ψιλόκοψε τα φύλλα κόλιανδρου, και ρίξε τα στο μπολ με την σαλάτα.
1 κουταλιά της σούπας φιστίκια, 1 κουταλιά της σούπας φύλλα κόλιανδρου
Πασπάλισε την σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακάτεψε, και όρμα!
Σημειώσεις
Χρησιμοποίησε για βάση άσπρο ή κόκκινο λάχανο (ή και τα δύο) και από εκεί και πέρα ό,τι άλλα λαχανικά θες, όπως καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι, ραπανάκι, κρεμμύδια, αχλάδια, πιπεριές. Κόψε τα σε μικρά κομμάτια ή τρίψε τα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.